Tennis

Mor l’extennista Andreu Gimeno als 82 anys

Tennis.

L’extennista Andrés Gimeno ha mort aquest dimecres en un hospital de Barcelona a l’edat de 82 anys després d’una llarga malaltia, han confirmat a EFE fonts de la Federació Espanyola de Tennis. Gimeno va guanyar el torneig de Roland Garros el 1972, convertint-se en l’home més veterà a conquerir aquest torneig, amb 34 anys i 10 mesos. A més d’aquest Grand Slam, va aconseguir set títols ATP entre els quals hi ha el Comte de Godó del 1960. D’estil peculiar però efectiu, Gimeno, nascut a Barcelona el 1937, formava part d’una família dedicada al tennis i el seu pare Esteban Gimeno va ser el seu primer entrenador a les pistes del RCT Barcelona.

El tennista barceloní va guanyar a més el títol de dobles a Wimbledon el 1967 al costat del nord-americà Pancho Gonzales. Dos anys després va disputar la final de l’Open d’Austràlia. El 1972, any en què va guanyar Roland Garros, també va quedar finalista en dobles al costat de José Luis Arilla. És un dels integrants del Saló de la Fama del tennis des de 2009. El 1973 va deixar el tennis professional com a conseqüència d’una lesió de menisc, dedicant-se des de llavors al club de tennis que porta el seu nom a Castelldefels, centre pioner en la formació de tennistes, pel qual van passar Arantxa Sánchez Vicario, Àlex Corretja , Pato Clavet, Mary Jo Fernández o Marcel Granollers.

Les reaccions no s’han fet esperar. “És un dia dur per al tennis. Andrés havia donat molt per aquest esport. Ho estava passant malament últimament”, ha assenyalat Manel Orantes, que ha reconegut la importància de Gimeno en la difusió d’aquest esport: “Quan jo era jove, ell i Manolo Santana van fer popular el tennis a Espanya. Jo vaig tenir la sort d’haver coincidit amb ells. La imatge que tinc d’ell és sempre la mateixa, un home amb una actitud molt positiva.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)