Rugbi

El ‘Hagibis’ fa suspendre dos partits del mundial del Japó

Rugbi. Són dos dels enfrontaments de demà. Diumenge al matí es decidirà si el tifó permet jugar els quatre partits que falten per acabar la fase de grups

El tifó Hagibis amenaça el mundial que s’està disputant al Japó i els organitzadors han suspès dos dels tres partits previstos per demà: el Nova Zelanda-Itàlia del grup B, que s’havia de jugar a la ciutat de Toyota, i l’Anglaterra-França del grup C, a Yokohama. Aquesta zona central del país i la dels voltants de Tòquio seran les més castigades per la força del tifó, que s’espera que arribi a la costa japonesa amb tota la seva potència –si no es desvia a última hora–, demà al matí. El tercer partit de la jornada, l’Irlanda-Samoa del grup A es jugarà a Fukuoka, una localitat del sud-oest del país, que en principi no estarà tan afectada pel pas del Hagibis.

El tifó arribarà al Japó amb pluges torrencials i vents de fins a 180 km/h, i els organitzadors han decidit cancel·lar aquests partits per motius de seguretat. El director del torneig, Alan Gilpin, ha explicat que s’ha fet una avaluació exhaustiva de la situació i que la seva principal preocupació en aquests moments era la seguretat de tothom.

La fase de grups del mundial acaba diumenge amb quatre partits més. En aquests dos dies s’havien de decidir els equips classificats per als quarts de final i els emparellaments. Els organitzadors del mundial estan molt pendents de l’evolució del tifó i decidiran el mateix diumenge al matí si es disputen els partits. Tot dependrà del que hagi succeït dissabte amb el pas del Hagibis i la força que encara tingui.

La suspensió de dos partits ha afectat en l’aspecte esportiu el mundial. El reglament diu que un partit suspès és un empat i que cada equip suma 2 punts. En el grup B Itàlia tenia possibilitats de classificar-se si guanyava Nova Zelanda, i ara ja està eliminada. Nova Zelanda és primera de grup i Sud-àfrica, segona. En el grup C Anglaterra i França estan classificades, però el partit havia de decidir el primer lloc del grup i el pròxim rival. Els anglesos acabaran primers. En el grup A, el Japó, Irlanda i Escòcia lluiten per dues places i diumenge s’enfronten els amfitrions –primers–, i els escocesos, tercers. En el grup D, Gal·les i Austràlia ja estan classificades per als quarts.

EMPAT I DOS PUNTS

Nova Zelanda, Itàlia, Anglaterra i França no jugaran l’últim partit del grup

DUEL CLAU

El Japó-Escòcia de diumenge, decisiu per a la sort dels dos equips en el mundial
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)