Handbol

VIRAN MORROS

JUGADOR DEL PARÍS SAINT-GERMAIN

“Intentarem aturar el ritme del Barça amb la defensa”

“Pel que fa a resultats hem començat molt bé, però arribem al partit amb baixes”

“Segur que serà especial, hi tinc molts amics al Barça, però en aquest punt de la temporada el partit no serà determinant”

Un any i mig després de la seva marxa, Viran Morros (Barcelona, 1983) torna al Palau Blaugrana, a casa seva, amb la samarreta del París Saint-Germain (20 h, per Esport 3), el gran rival del Barça pel lideratge de grup de la lliga de campions. Sense cap mena de rancúnia i amb la professionalitat que el caracteritza, Viran serà un dels baluards de la defensa parisenca, un dels punts forts del conjunt que dirigeix Raúl González. Tot i la seva imbatibilitat, el lateral català assegura que el PSG arriba a la cita amb baixes de consideració (Henrik Toft Hansen i Mikkel Hansen, i el dubte de Sagosen) i veu el Barça “molt fort”.

Dotze partits, dotze victòries, líders en la Champions i en la lliga francesa. No podien començar millor la temporada.
Pel que fa a resultats hem començat molt bé, però penso que podem jugar millor perquè durant l’últim mes hem tingut moltes lesions i això ha fet que potser s’hagi notat el cansament.
Al Palau Blaugrana tindran una prova de foc per mantenir la imbatibilitat.
Sí, vèncer al Palau serà molt complicat perquè el Barça està jugant a molt bon nivell i els veig molt forts.
És el seu segon any a París i el segon de Raúl González. Nota que les coses van més rodades?
Òbviament la gent està molt més adaptada al sistema, però penso que els últims sis mesos de la temporada passada ja es va jugar a molt bon nivell. Penso que estem jugant molt millor que ara fa un any, per exemple. Tampoc hi ha hagut gaires canvis a l’equip i això també hi ajuda.
Encara cou la sorprenent eliminació contra el Kielce del curs passat?
Tant com coure, no. Ja ha passat, però de tant en tant s’hi pensa. És una oportunitat perduda de ser en una final a quatre, que sempre fa mal, però hem de mirar endavant i pensar en aquesta temporada que acaba de començar, en què tenim de nou altres reptes il·lusionants.
Després de set temporades al Barça, li va costar adaptar-se a la dinàmica del PSG?
Penso que em vaig adaptar força ràpid i bé. El vestidor em va rebre molt bé i em va ajudar molt el fet de tenir dos entrenadors que ja coneixia, i un d’ells amb qui ja havia estat quatre temporades [Raúl González, com a segon del Ciudad Real]. És un canvi de ciutat, de país, de lliga, d’idioma, però l’adaptació va ser força ràpida.
Ja havia visitat el Palau com a jugador del Teucro, l’Ademar i el Ciudad Real, però suposo que aquest cop serà diferent.
Segur que serà especial. Hi tinc molts amics i hi mantinc contacte durant tot l’any, no només ara perquè juguem aquest partit.
La temporada passada el Barça va apostar per un ritme de joc molt més ràpid i intens. Com creu que li poden plantar cara?
Tots sabem com juga el Barça, i més al Palau, amb un ritme molt intens, amb una forta defensa i una porteria a molt bon nivell. Ho estan fent molt bé, nosaltres crec que arribarem al partit amb força baixes. Intentarem imposar el nostre ritme i posar dificultats al Barça amb la nostra defensa. Serà un bon partit d’handbol.
El Barça, pel fet de jugar a casa i haver encaixat ja una derrota, anirà més pressionat?
En aquest punt de la temporada penso que cap dels dos equips ha d’estar pressionat. Que guanyi un o altre no crec que suposi res pel que fa a la classificació ara mateix perquè encara queden molts partits i a tots dos equips ens queden sortides molt complicades. La Champions és molt llarga i penso que la situació ara no és determinant.
Cada temporada hi ha alguna sorpresa. Per quins equips apostaria amb vista a la final a quatre de Colònia?
És complicat, ara mateix. Veig el Barça amb possibilitats, el Kiel, el Veszprém, espero que nosaltres, el Kielce segur que arribarà a quarts de final, el Montpeller l’estic veient bastant sòlid. Hi ha molts rivals i això és molt llarg. Nosaltres l’any passat vam fer una Champions molt bona i vam tenir una patacada que ens va deixar fora de Colònia. Pot passar de tot ara mateix.
Fa un parell de setmanes va transcendir que Nikola Karabatic i algun altre jugador del PSG s’havien ofert al Barça.
Sincerament, no en sé res. Ja m’ho van preguntar fa uns dies, i no sé si és veritat o una invenció.
Des de la distància, com ha viscut la sentència del procés?
Tinc les meves opinions personals, però no m’agrada compartir-les amb els mitjans. No soc polític i em centro en la meva feina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)