Ordre i aventura

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta sobreviu a una muntanya russa i acaba golejant un anàrquic Sintez Kazan a domicili en la lliga de campions

SINTEZ KAZAN 12 BARCELONETA 20

SINTEZ KAZAN:Antonov; Lazarev (1), Zinnurov, Odintsov, Bugaychuk (2), Krasnov (1), Dereviankin, Andryukov (3), Mironov (1), Ryzhov-Alenichev (2), Lisunov (2) i Chrikov.ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo; De Toro, Granados (6), Munárriz (4), Bodegas (1), Larumbe (1), Aleksic (3), Fernández (1), Tahull (1), Perrone (3), Mallarach, Bustos i M. Linares.PARCIALS:1-5, 5-5, 4-5 i 2-5.ÀRBITRES:Koryzna i Andjelic.

L’Atlètic Barceloneta va exhibir tot el seu potencial ofensiu a la piscina del Sintez Kazan, que, tot i una reacció en el tercer quart (910), va acabar sucumbint a la intensitat i l’ordre mariner. La tercera victòria en quatre jornades manté l’equip barceloní en la part noble de la classificació de la lliga de campions.

El Barceloneta va marcar la pauta des de l’inici. La seva defensa pressionant i l’efectivitat en atac van despullar el joc del Sintez Kazan, imprevisible i amb certa anarquia. Michael Bodegas, des de la boia, els llançaments fàcils de Milan Aleksic des de l’arc i els penals d’Álvaro Granados van tancar el primer quart amb un parcial d’1-5. El conjunt mariner anotava amb molta facilitat i a l’inici del segon quart ampliava les diferències fins als sis gols, amb dues dianes més d’Aleksic i Fran Fernández (1-7). Alexander Eryshov es va veure obligat a demanar temps mort, i després d’un intercanvi de cops, el Kazan va retallar diferències amb un parcial de 3-0 (6-10). La dinàmica es va mantenir a l’inici del tercer quart. Al Kazan, pletòric, li anava tot de cara. Cada acció ofensiva acabava en gol davant d’un conjunt mariner que per uns moments va perdre el rumb. Ara era el Kazan qui anotava amb molta facilitat i ajustava el resultat després d’un altre parcial de 3-0 (9-10). Un contraatac d’Alberto Munárriz va tallar en sec la remuntada russa i Chus Martín va optar per canviar de porter; Miqui Linares en el lloc de Dani López Pinedo. La seva aparició va ser providencial, perquè va aturar un penal i va impulsar la definitiva reacció marinera. Granados, infal·lible des del punt de penal, i Munárriz tornaven les coses a lloc amb vista als últims 8 minuts de partit (10-15). L’Atlètic Barceloneta ja no va patir més per la victòria i va segellar la golejada amb un parcial final de 2-5.

Un històric a Terrassa

En el grup B de la competició, el CN Terrassa rep el Mladost Zagreb (19 h), un històric del waterpolo amb set copes d’Europa al seu palmarès. Més enllà de la trajectòria europea, el tècnic local Dídac Cobacho destaca que el conjunt croat passa per un bon moment, com demostra el fet que en la jornada anterior va ser capaç d’esgarrapar un punt al totpoderós Pro Recco (11-11). A les files del Mladost hi milita el boia Josip Vrlic, un vell conegut tant de l’afició terrassenca com marinera, ja que fins l’any passat jugava a l’Atlètic Barceloneta.