El CN Mataró toca sostre

Waterpolo. L’equip maresmenc es queda més a prop que mai de les semifinals de l’Eurocup, però el triomf treballat contra l’Oradea és insuficient per eixugar els tres gols de desavantatge de l’anada

cn mataró 10 oradea 8

QUADIS CN MATARÓ:Lloret; Veich (1), Loste, Corbalan, Fernández, Mínguez (1), Bertran (1), Daura (1), Codina (1), Barbena (1), Grummy (3), Yáñez (1) i Pannon.DIGI ORADEA:Pijetlovic; V.L. Georgescu (1), Inaba, Ilisie (1), Dragomirescu (2), Szabo, Popoviciu (2), Kovats, Colodrovschi, R. Georgescu (1), Czenik (1), Remes i Gavris.PARCIALS:3-1, 3-2, 2-3 i 2-2.ÀRBITRES:Spanoudis i Dervieux.COMENTARI:Partit jugat a la piscina coberta del Sorrall de Mataró.

El periple europeu del Quadis CN Mataró es va acabar en els quarts de final. L’equip mataroní va completar un gran partit contra l’Oradea i va tenir l’eliminatòria igualada diverses vegades, però li va faltar rematar la feina si més no per forçar la tanda de penals. El triomf per 10-8 va ser insuficient per eixugar el desavantatge de l’anada (12-9), i com en les tres ocasions precedents (2007, 2010 i 2013) el conjunt mataroní es va quedar a les portes de les semifinals de l’Eurocup.

La posada en escena, en una piscina del Sorrall plena a vessar, va ser mataronina. Sòlids en defensa i aprofitant les accions de superioritat, l’equip maresmenc va colpejar primer amb dos gols de Ramiro Veich i Àlex Codina des de la boia. Vlad Luca Georgescu, una de les estrelles del conjunt romanès, va emergir per retallar diferències, però el brasiler Grummy Guimaraes, en una acció d’habilitat davant de Gojko Pijetlovic, va tancar el primer quart amb un parcial favorable (3-1). L’embranzida mataronina es va torçar momentàniament en el segon quart. Dragomirescu i Popoviciu, en accions d’home de més, van restablir l’equilibri. El conjunt local, a més, perdia per tres exclusions –l’última per protestar– al seu capità Àlex Codina, un dels referents en la posició de boia. Lluny d’enfonsar-se, l’exclusió va servir d’estímul i els de Beto Fernández replicaven amb les dianes de Pol Barbena, Grummy i Pol Daura que deixaven l’eliminatòria momentàniament igualada al descans llarg (6-3).

El parcial del tercer quart va ser favorable a l’Oradea (2-3), però el partit i l’eliminatòria continuava oberta amb vista als últims 8 minuts (8-6). Els dos equips no veien porteria en igualtat de condicions i havien d’aprofitar les exclusions del rival. Així, Lluc Bertran, pràcticament sense angle, i Edu Mínguez responien les envestides romaneses. En el quart definitiu, Germán Yáñez (9-6) i altre cop Grummy (10-7), especialment inspirat contra el seu exequip, situaven el Mataró més a prop de la gesta. La pressió defensiva dels maresmencs era asfixiant i Mario Lloret apareixia en els moments més delicats sota pals. L’Oradea, però, encara no havia dit l’última paraula i una ràpida transició culminada per Czenic donava oxigen als de Dorin Costras. Encara faltaven 2:37 de partit, però el Mataró no va saber treure profit de les dues últimes jugades de superioritat i es va quedar més a prop que mai de trencar el sostre dels quarts de final. El premi de les semifinals marxava a Transilvània. L’Oradea va fer bo el 12-9 de l’anada, segellat en un tercer quart (5-1) especialment negat per als mataronins.

Els altres semifinalistes

L’Ortigia, el Brescia i l’Eger completen la nòmina de semifinalistes de l’Eurocup. En l’eliminatòria teòricament més igualada (9-9 a l’anada), l’Ortigia va vèncer el Vouliagmeni a domicili (6-7). El Brescia (17-10) va tornar a superar el Miskolc (10-11), però l’Eger (12-8) va necessitar la tanda de penals per eliminar l’Estrasburg (10-6 i 13-10).

Ha estat un partit molt treballat i l’hem lluitat des del principi. L’important és que hem sabut competir al cent per cent
Dels vuit quarts de l’eliminatòria, hem estat superiors en set. Llàstima del tercer d’Oradea