Ciclisme

Manresa tindrà un final d’etapa en la Volta a Catalunya 2020

Ciclisme.

La ciutat de Manresa acollirà el 2020 un final d’etapa en l’edició del centenari de la Volta Ciclista a Catalunya, segons ha anunciat aquest dijous l’organització de la prova. La capital de la comarca de Bages és, després de Barcelona, la localitat que en més ocasions ha estat sortida o arribada de la ronda catalana, amb un total de 92 presències: 39 sortides d’etapa, 48 arribades, 2 inicis i 3 finals de cursa. A Manresa hi han guanyat corredors de la talla d’Óscar Freire (2003), Sean Kelly (1984), Domingo Perurena (1971 i 1975), Miquel Poblet (1948 i 1949) o Mariano Cañardo (1936), entre d’altres.

La ciutat, que va començar la seva vinculació amb la Volta en la seva segona edició, l’any 1912, només havia estat final d’etapa de la cursa en el segle XXI en dues ocasions, l’any 2003 i el 2012. La seva ubicació a la Catalunya central permetrà un recorregut molt atractiu per tal d’arribar a Manresa, que a més, viurà un doble pas del pilot per la ciutat, un al·licient afegit que farà encara més visible la vinculació amb Manresa i afavorirà la presència de públic. L’Ajuntament i l’organització de la Volta estan ultimant els detalls del recorregut, que es donaran a conèixer properament en un acte de presentació al qual assistiran també les empreses patrocinadores que han fet aportacions per ajudar a finançar el cost d’aquest esdeveniment esportiu.

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha valorat molt positivament l’arribada de la “Volta” a Manresa, “una ciutat que ha estat estretament lligada a aquesta cursa ciclista al llarg de més d’un segle”. L’alcalde ha agraït a l’organització de l’esdeveniment que hagin tingut en compte la ciutat en aquesta edició tan especial, la del centenari.

Per la seva part, Rubèn Peris, president de la Volta Ciclista a Catalunya Associació Esportiva, ha declarat que “Manresa és una ciutat històrica per la “Volta”, i ens fa molta il·lusió que torni amb una arribada en l’edició 100 de la cursa. Els millors ciclistes del món tornaran a jugar-se la victòria a Manresa, en una Volta que promet grans emocions”.

Any rere any, la “Volta” aglutina els millors ciclistes del món per les carreteres catalanes durant la darrera setmana de març. En la darrera edició de 2019 van prendre part ciclistes com l’ex campió del món Alejandro Valverde, el vigent guanyador del Tour Egan Bernal, el vigent guanyador del Giro Richard Carapaz, el quatre cops vencedor del Tour Chris Froome o el colombià Miguel Ángel López, que es va emportar la 99a edició de forma brillant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)