Tennis

Federer excel·leix

Tennis. El suís atropella Djokovic per 6-4 i 6-3 en una exhibició brutal de joc i es planta a les seves setzenes semifinals de la copa Masters

Roger Federer va fer ahir una exhibició de tennis descomunal i va atropellar Novak Djokovic per 6-4 i 6-3 en una hora i 13 minuts d’excel·lència que el catapulta a les seves setzenes semifinals de la copa Masters com a segon de grup. Tres breaks a favor –un en el primer set i dos en el segon (3/7)–, i una eficiència insultant amb el servei que mai no va cedir –12 aces, 81% de punts amb el primer i 69% amb el segon– van ser arguments inapel·lables del sis cops campió davant del pentacampió, a banda, evidentment, de la pressió exercida a la xarxa i la profunditat i la varietat dels cops. Federer només va cometre un error no forçat en tot el primer set (cinc totals) i dotze de guanyadors (23 en tot el partit) i va fer ballar el seu atrafegat rival. La derrota tanca la porta a Dkokovic per acabar el 2019 al capdamunt de l’ATP i atorga el número 1 a Nadal al final del curs per cinquè cop.

Amb el primer lloc del grup assegurat i evitant desgast superflu, l’austríac Dominic Thiem va perdre contra Matteo Berrettini, que va obtenir el seu primer triomf en la competició i el primer d’un tennista italià.

GRUP LLEYTON HEWITT
(5) Thiem - (8) Berrettini
7-6 (3), 6-3
(2) Djokovic - (3) Federer6 6-4, 6-3
Jugador vict.-der.
Thiem 2-1 (4-3)
Federer 2-1 (4-2)
Djokovic 1-2 (3-4)
Berrettini 1-2 (2-4)
GRUP GUGA KUERTEN.
(1) Nadal - (6) Tsitsipas 15 h
(4) Medvedev - (7) Zverev 21 h
Jugador vict.-der.
Tsitsipas 2-0 (4-0)
Zverev 1-1 (2-2)
Nadal 1-1 (2-3)
Medvedev 0-2 (1-4)

Nadal ha de vèncer Tsitsipas

Nadal serà primer de grup i jugarà contra Federer si venç avui Tsitsipas –el grec ja està classificat– i Medvedev supera Zverev. El pervers del cas és que el rus ja no hi tindria res a fer si el balear venç abans. Una derrota del manacorí encara que fos en tres sets el deixaria fora passés el que passés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)