Waterpolo

El Sabadell venç el Budapest i defensarà el títol europeu

Waterpolo. L’equip de David Palma tanca la fase preliminar com a campió del grup F i jugarà els quarts de l’Eurolliga, mentre que el Mataró, el Mediterrani i el Sant Andreu queden eliminats

L’Astralpool Sabadell va derrotar, ahir a Can Llong, el Budapest per 15-10 (2-2, 5-2, 2-4 i 6-2) amb més patiment del que reflecteix el resultat i va ser l’únic dels quatre conjunts catalans que va segellar el passaport per als quarts de l’Eurolliga femenina en qualitat de campió del grup F. El triomf inesperat de la Roma, que havia perdut els dos primers partits, contra l’Utrecht (11-10), líder abans de la jornada d’ahir, va permetre que el conjunt català acabés primer tot i haver perdut contra les holandeses en la primera i reversible jornada (7-11). Dissabte, l’Utrecht i el Budapest van empatar (13-13) i arribaven a l’última jornada tots dos amb 4 punts. Els altres set classificats són l’Olympiacòs grec, el Dunaujvaros hongarès, l’Utretch, el Kirixi rus –campió el 2018–, el Vouliagmeni grec, el Dinamo d’Uralochka rus i l’Orizzonte italià. El Sabadell, que accedeix als quarts de final per dotzena temporada seguida, jugarà contra un segon d’un altre dels grups. O sigui, el Dunaujvaros, el Vouliagmeni o l’Orizzonte.

L’equip de David Palma va rendibilitzar el suport del seu públic i podrà defensar el títol que va conquerir el curs passat per cinquena vegada. La màxima golejadora va ser Judith Forca (4), seguida de Maica Garcia (3) i la russa Ekaterina Tankeeva (3). Les catalanes van sentenciar en els dos últims minuts, però a 4:36 del final, el resultat era un incert 11-10.

Doble eliminació

Sempre a remolc, el Mataró va caure contra el potent Olympiacòs grec –l’amfitrió– per 14-9 (3-2, 3-2, 2-2 i 6-3) i no va aconseguir l’objectiu. Anni Espar i Clara Cambray, amb tres gols cadascuna, van ser les millors golejadores del conjunt de Marina Zablith. La capitana grega Alkisti Avramidou (4) va ser decisiva. Els quatre gols de Roser Tarragó també van ser insuficients perquè el Mediterrani tanqués la fase amb un triomf contra el Dunauvaros hongarès (8-10) i mantingués l’esperança. L’equip català anava per davant al final del tercer quart (6-5), però va encaixar un parcial de 2-5 en l’últim. El Sant Andreu, que ja estava eliminat, va caure a Catània contra el potent Dinamo Uralochka rus per 16-9 (4-3, 2-3, 4-2 i 6-1). Alejandra Aznar va ser la millor golejadora (3).

Grup E
Mediterrani - Dunaujvaros 8 - 10
Olympiacòs - Mataró 14 - 9
Classificació: 1r Olympiacòs 9 punts, 2n Dunaujvaros 6 punts, 3r Mataró 3 punts i 4t Mediterrani 0 punts.
Grup F
Roma - Utrecht 11 - 10
Sabadell - Budapest 15 - 10
Classificació: 1r Sabadell 6 punts; 2n Utrecht 4 punts, 3r Budapest 4 punts, 4t Roma 3 punts.
Grup G
Vouliagmeni - Tetteroo 13 - 8
Kirixi - Ràdua 14 - 11
Classificació: 1r Kirixi 9 punts, 2n Vouliagmeni 6 punts, 3r Pàdua 3 punts i 4t Tetteroo 0 punts.
Grup H
Uralochka - Sant Andreu 16 - 9
Orizzonte - Zuglo 13 - 7
Classificació: 1r Uralochka 9 punts, 2n Orizzonte 6 punts, 3r Zuglo 3 punts i 4t Sant Andreu 0 punts.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)