Handbol

El Barça, imparable

Handbol. L’equip blaugrana segella les deu primeres jornades de la fase de grups de la lliga de campions amb els millors números i líder destacat en l’aspecte ofensiu, amb 356 gols

El Barça ha arribat a l’aturada de la lliga de campions amb velocitat de creuer. Amb nou victòries consecutives després de l’ensopegada inicial contra el Pick Szeged (31-28), l’equip blaugrana s’ha refermat com el líder del grup A i el conjunt amb millors números de tota la competició, especialment en atac. Amb un diferencial de 78 gols a favor (356 d’anotats i 278 d’encaixats), el Barça va pel camí de superar els seus millors registres des que es va implantar l’actual format de la Champions. El Barça ha segellat les deu primeres jornades de la lligueta amb l’assalt a l’Stade Pierre de Coubertin (32-35), una fita que en competició europea no havia assolit cap equip en més de cinc anys. El ritme de vertigen que proposa el conjunt de Xavi Pascual és fins i tot inabastable per a un rival amb l’exuberància de recursos del poderós París Saint-Germain, que en el tram final es va veure incapaç de frenar l’embranzida blaugrana. “Sabíem que amb aquest ritme tindríem avantatge en els últims minuts”, va sentenciar Pascual. El tècnic català també va rompre una llança per destacar l’espectacle que van oferir els dos equips a la pista: “Ha estat un partit increïble, amb molta intensitat. Un dels millors partits que es poden veure per televisió.”

Per jugar al ritme i amb la intensitat amb què juga el Barça es necessita el compromís i la contribució de tota la plantilla. L’èxit de París va ser un triomf coral, cadascú amb el seu rol tant en defensa com en atac. En aquest sentit, destaca que fins a tretze jugadors van marcar; entre altres hi va haver un gol del porter Gonzalo i un altre de l’especialista defensiu Petrus, a l’Stade Pierre de Coubertin, una dada prou significativa.

El joc ràpid i directe que imposa el Barça no difereix gaire del que ja va exhibir el curs passat per tot Europa. De fet, els números en aquest punt de la temporada són molt similars. Aleshores també havia sumat 18 punts –nou victòries i una sola derrota–, i acreditava 68 gols a favor (351 d’anotats i 283 d’encaixats). Amb tot, hi ha una figura que ha enriquit, i de quina manera, el catàleg de recursos ofensius del Barça. La visió de joc i el lideratge de Luka Cindric han ampliat el ventall de possibilitats de l’equip blaugrana en atac. Els extrems i els pivots es beneficien de les assistències impossibles del central croat, però també els seus companys a la primera línia. Així, Aron Pálmarsson, al seu costat, està brillant més que mai des que va arribar al Barça ara fa tres temporades i diumenge ja va ser escollit el jugador més valuós del partit a París. Pálmarsson i Cindric, amb sis gols cadascun, van liderar l’atac blaugrana a la capital francesa. La sintonia i l’entesa entre l’islandès i el croat són evidents, i van quedar ben paleses en unes imatges que va penjar la lliga de campions en el seu compte de Twitter, en què es veu una efusiva abraçada entre tots dos jugadors enmig de la celebració blaugrana a París. Amb 35 gols, Pálmarsson és el quart jugador blaugrana en el rànquing de golejadors i només n’hi falten dos per igualar el registre europeu (37) de tot el curs passat.

Cap equip iguala els números del Barça després de deu jornades. Qui més s’hi aproxima és el Pick Szeged, amb 17 punts i 46 gols a favor, que són més fruit de la defensa que de l’atac (297 d’anotats i 251 d’encaixats). Els números del Barça encara són més espectaculars en la lliga Asobal. Després de dotze jornades es manté invicte i és el líder tant en l’aspecte golejador (469), amb més de 39 gols per partit, com en menor nombre de gols encaixats (295), una mitjana de 24,5.

L’ALIANÇA

La sintonia entre Cindric i Pálmarsson és la millor notícia per al bloc blaugrana
Golejadors a la Champions
Aleix Gómez 54
Luka Cindric 43
Dika Mem 37
Aron Pálmarsson 35
Víctor Tomàs 34
Aitor Ariño 33
Ludovic Fàbregas 33
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)