Natació

La generació del 2003 surt a escena a Glasgow

Natació. Les joves debutants Juste i Campabadal seran les representants catalanes en un europeu de piscina curta marcat per les absències

Paula Juste (CN Lleida) i Ainhoa Campabadal (CN Caldes), totes dues nascudes el 2003 i encara en edat júnior, seran les úniques representants catalanes en l’europeu de piscina curta, que es disputa des d’avui fins diumenge a Glasgow. La federació espanyola ha prioritzat la participació en l’Amsterdam Swim Cup (del 13 al 15 de desembre en piscina de 50 m), que serà la primera prova selectiva per als Jocs de Tòquio. En l’europeu de Glasgow no hi seran, per tant, els nedadors catalans amb aspiracions olímpiques, encapçalats per Mireia Belmonte i Jessica Vall, que preparen la cita holandesa.

Per a Juste (400 i 200 m estils, i 400 m lliure) i Campabadal (100, 200 i 400 m lliure) l’europeu suposarà la seva estrena internacional en una gran competició absoluta i el seu principal objectiu és adquirir experiència. Amb tot, tant la lleidatana com la montbuienca ja acrediten resultats de consideració en categoria júnior. Juste es va abonar a la cinquena plaça (400 m estils i 400 m lliure) tant en l’europeu de Kazan com en el mundial de Budapest, mentre que Campabadal va signar el sisè lloc (200 m lliure) en l’europeu. Aquest curs el seu principal repte serà l’europeu júnior d’Aberdeen, del 7 al 12 de juliol.

Tot i les baixes dels principals referents de la natació catalana i espanyola, el campionat de Glasgow no quedarà orfe d’algunes de les principals figures europees, encapçalades per l’hongaresa Katinka Hosszu. La Dona de ferro competirà en 100 i 200 m papallona, i en 100, 200 m i 400 m estils, proves, aquestes últimes, en què coincidirà amb Juste. Les joves nedadores catalanes també compartiran prova amb una altra llegenda de la natació italiana, Federica Pellegrini, inscrita en 50, 100, 200 i 400 m lliure. Altres noms destacats a Glasgow són James Wilby, Boglarka Kapas, Gregorio Paltrieni, Marco Koch, Femke Heemskerk, Gabriel Detti, Simona Quadarella, Florent Manaudou, Penille Blume, Vladmir Morozov, Kliment Kolesnikov i Danas Rapsys, entre altres.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)