Natació

Festival rus per acabar

Natació. Rússia guanya sis medalles d’or en les deu finals de l’última jornada de l’europeu de piscina curta. Vladímir Morozov acaba el campionat amb set títols i Kliment Kolesnikov amb sis

Rússia va ser la gran protagonista de l’última jornada de l’europeu de piscina curta en guanyar sis medalles d’or en les deu finals que es van disputar i aconseguir tres places de podi més. El més destacat va ser Kliment Kolesnikov, que va guanyar dos títols individuals en els 100 m estils (51.15) i els 50 m esquena (22.75), i el del relleu 4x50 m estils (1:30.63). Va finalitzar l’europeu amb sis medalles d’or, tres en proves individuals i tres en els relleus. El seu compatriota Vladímir Morozov el va superar en nombre total de medalles d’or, amb set en el campionat, tres en individuals i quatre en relleus. En aquesta última jornada va guanyar els 100 m lliures (45.53) i el relleu 4x50 m estils. Els altres dos títols russos de l’últim dia van arribar en les proves femenines. Maria Temnikova es va imposar en els 200 m braça (2:18.35) i Maria Kameneva va pujar al capdamunt del podi en els 50 m lliures (23.56).

Fora del festival rus, va destacar amb llum pròpia el títol de la jove bielorussa de 16 anys Anastasiya Shkurdai en els 100 m papallona, ja que va guanyar amb una marca de 56.21, un nou rècord d’Europa júnior. El grec Andreas Vazaios va sumar la seva segona medalla d’or en els 200 m papallona (1:50.23) i la italiana Simona Quadarella també va guanyar el seu segon títol en imposar-se en els 400 m lliures (3:59.75). En aquesta prova van coincidir les dues catalanes que han disputat aquest europeu de piscina curta. Paula Juste (CN Lleida) va ocupar la 19a posició final, amb 4:09.00, i Ainhoa Campabadal (CN Caldes) va ser 24a, amb 4:16.77. En el relleu 4x500 m estils femení, Polònia va donar la sorpresa i va guanyar amb un registre d’1:44.85.

El nedador del Canoe Bruno Ortiz-Cañavate va disputar l’única final de la delegació espanyola en aquest campionat i va aconseguir una brillant cinquena plaça en els 100 m estils. Va fer una marca de 52.20 i va igualar el rècord d’Espanya que havia aconseguit en les semifinals de dissabte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)