Esports de muntanya

Capell, coronat campió del World Tour

Curses de muntanya. El corredor de Sant Boi, vencedor de la ultra trail del Mont Blanc, ha estat el rei per segona vegada consecutiva de les curses del World Tour

El corredor de muntanya de Sant Boi de Llobregat Pau Capell (1991) va ser coronat a París per segona vegada com a campió de l’Ultra Trail World Tour del 2019, el circuit mundial de les curses més extremes. Capell, cada vegada més consolidat en l’elit, va recollir el guardó eufòric. “Ha estat un any fantàstic per a mi. Gràcies a les victòries en la Transgrancanria HC, la Patagonia Run i la ultra trail del Mont Blanc, m’he convertit en el campió del món gairebé sense esperar-m’ho. Això em dona moral per al 2020, ja que el nou World Tour inclou curses que m’agrada córrer, com ara la Transgrancanaria i la del Mont Blanc. Les properes setmanes, em dedicaré a reunir l’energia i la motivació necessàries per afrontar els nous reptes.”

Capell va superar en la classificació general el xinès Shen Jiasheng i el francès Xavier Tevenard. En la categoria femenina, la campiona va ser la nord-americana Courtney Dauwalter, que va guanyar al Mont Blanc i també en la ultra trail de Madeira.

En el nou calendari del 2020 s’inclouran un sistema de puntuació simplificat i una nova classificació permanent. Es mantindran les grans curses del calendari europeu, però se’n faran de noves a la Xina, Rússia i Oman.

L’èxit de Pau Capell en les curses de muntanya de llarga distància s’afegeix als magnífics resultats de Kílian Jornet, campió de les Golden Trail Series, de Sheila Avilés, campiona del circuit mundial de skyrunning, i d’Oriol Cardona, segon en la categoria masculina i lluitant per la victòria fins a l’última cursa. Cardona, a més, va ser bronze en el campionat del món de trail running de la IAAF.