Voleibol

El circuit mundial de vòlei platja torna a Barcelona

Voleibol.

La presidenta de la federació catalana de voleibol, Maribel Zamora, ha anunciat aquest migdia que el circuit mundial de vòlei platja World Tour tornarà a Barcelona l’any vinent, concretament els dies 19 i 20 de setembre al Centre Municipal de Tennis de la Vall d’Hebrón amb la disputa del 17è Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona. Serà una prova test d’una estrella de graduació de cinc possibles que serà el probable preludi a un acord prolongat amb la federació internacional que s’espera tancar per quatre anys fins al 2024, organitzant un torneig de quatre estrelles que reunirà l’elit mundial. A Catalunya destaca en la disciplina la mataronina Amaranta Fernández, vigent campiona d’Espanya al costat de la malaguenya Ángela Lobato i bronze en els Jocs Mediterranis Tarragona 2018.

Zamora també ha anunciat el propòsit d’organitzar, probablement a les comarques de Lleida, el primer campionat d’Espanya de vòlei neu –snow volley–, una modalitat que va néixer el 2008 a Àustria i que va ser reconeguda oficialment el 2011 en el mateix país. La iniciativa també és una picada d’ullet a la candidatura als Jocs Olímpics d’hivern Barcelona Pirineus del 2030.

Zamora també ha repassat els resultats del curs d’una federació que ha seguit un creixement exponencial des del 2008 sota el seu mandat i que supera les 11.000 llicències –amb una majoria femenina i un creixement de més del 350 per cent–, amb 126 clubs, 735 equips –546 de menors–i 285 àrbitres. En aquest sentit ha remarcat “la feina incansable de promoció a les escoles”, la creació de la categoria alevina, la desestacionalització del vòlei platja i la captació d’adults que es reenganxen en la lliga master com factors del creixement sostingut d’una federació, ha recordat en el capítol d’antecedents, que va néixer el 1956, “abans que l’espanyola”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)