Esports de muntanya

La selecció catalana es presenta a la Crononúria

Esquí de muntanya. L’equip es posa en marxa avui a la vall de Núria. L’objectiu és continuar sent competitius i tornar a lluitar per les places de podi en les proves de la Grande Course

La selecció catalana d’esquí de muntanya es presentarà avui a la vall de Núria, aprofitant la Crononúria, que serà la primera prova de la 15a copa catalana de curses verticals. També es farà la presentació dels components del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (Ctemc). El combinat català estarà dirigit una temporada més per Xevi Sadurní i Joan Cardona, que continuaran amb Oriol Montero com a tècnic. El principal objectiu de la selecció catalana serà continuar sent competitius en les diverses curses internacionals que disputaran, i intentar tornar a lluitar per les places de podi en les principals proves de la Grande Course.

El calendari previst per a aquesta nova temporada s’iniciarà en la Ternua Altitoy el 7 i 8 de març i després es disputaran la Pierra Menta, de l’11 al 14 del mateix mes; l’Adamella, del 13 al 18 d’abril, i el Tour de Rutor, del 26 al 29 de març, dins del circuit de la Grande Course. També hi haurà una primera experiència de la selecció catalana de veterans, que disputarà el campionat mundial de l’especialitat a Innsbruck (Àustria) de l’11 al 14 de gener. La temporada de la selecció catalana finalitzarà a Bulgària, on competirà en la cursa internacional de Bansko.

La selecció catalana presentarà poques cares noves respecte als components de la temporada passada. S’ha de destacar l’entrada de l’actual campió de Catalunya, Martí Làzaro, i les incorporacions de Pau Marín i Guillem Farriol. També hi ha el retorn de l’equip de Clàudia Galícia. La resta de la selecció catalana la formaran Jordi Alís, Nil Cardona, Oriol Cardona, Júlia Casanovas, Pau Coll, Marta Garcia, Maria Illa, Marc Pinsach, Joan Reyné, Clàudia Sabata i Pere Rullan.

EL CALENDARI

L’estrena en competició de l’equip serà en la Ternua Altitoy els dies 7 i 8 de març
Continuen a la selecció
- Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) - Nil Cardona (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) - Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) - Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team) - Pau Coll (Ski Club Camprodon) - Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes) - Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat) - Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) - Joan Reyné (Ski Club Camprodon) - Clàudia Sabata (Club Esquí Berguedà) - Pere Rullan (La Molina Club d’Esports)
Les novetats
- Martí Làzaro (CE Ripoll) - Pau Marín (CE Cerdanya Skimo Team) - Guillem Farriol (UE Matadepera) - Clàudia Galícia (CE Cerdanya Skimo Team)

Els quatre olímpics catalans

En la mateixa presentació de la selecció catalana, també es farà la presentació dels components del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (Ctemc), en què Pau Gómez i Gil Orriols seran els encarregats de continuar formant les futures figures de l’esquí de muntanya català. El Ctemc tindrà un total de 21 esportistes en les categories infantil, cadet, júnior i sub-23. En aquesta presentació també hi seran presents els quatre primers olímpics catalans d’esquí de muntanya, Ot Ferrer, Maria Costa i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marc Ràdua (CEPS), que al gener competiran a Lausana en l’estrena d’aquest esport en els Jocs Olímpics de la Joventut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)