Corrales abaixa la persiana

Handbol. El porter gallec, amb vint aturades, impulsa la selecció espanyola contra els Països Baixos i tanca la primera fase de l’europeu a Trondheim amb tres victòries en tres jornades

Països BAIXOS 25 Espanya 36

PAÏSOS BAIXOS:Ravensbergen; Sluijters, Benghanem (3), Schagen (2), Schoenaker, Adams, Boomhouwer (3) –set inicial–; Eijlers (p.s.), Leenders (1), L. Steins (5), I. Steins, Versteijnen, Smits (8, 3 p.), Jerry (1), Baijens i Remer (2).ESPANYA:Corrales (1); Maqueda (6), Entrerríos (2), Solé (2), Figueras (4), Ariño (5), D. Duixebàev (2) –set inicial–; Gonzalo (p.s.), Fernández (4), A. Duixebàev (1), Sarmiento (1), Aguinagalde (3), Cañellas (2), Viran, Aleix (1 p.) i Guardiola (2).PARCIALS:1-2, 2-5, 5-9, 6-12, 9-15, 13-17; 15-20, 17-24, 19-27, 20-29, 24-33 i 25-36.ÀRBITRES:Mazeika i Gatelis. Exclusions: Schoenaker (5’), Benghanem (11’), Sluijters (24’ i 55’), Leenders (28’ i 39’), Baijerns (58’) i Jerry (59’); Solé (23’) i D. Duixebàev (57’).

La selecció espanyola va rematar la feina a Trondheim (Noruega) amb una clara victòria contra els Països Baixos i afrontarà la segona fase a Viena amb la millor predisposició per lluitar per un bitllet per a les semifinals de l’europeu. Al joc de combinació habitual que caracteritza el conjunt de Jordi Ribera, s’hi va afegir aquest cop una actuació estel·lar del gallec Rodrigo Corrales sota els pals, que amb 20 aturades i 1 gol, va contribuir decisivament al tercer triomf en tres jornades del combinat hispà.

L’equip espanyol va marcar diferències des de l’inici. La solidesa defensiva i les sortides al contraatac, amb tres gols del blaugrana Aitor Ariño, van propiciar un primer parcial d’1-5. Les aturades de Corrales donaven ales al joc dels hispans, que inicialment van saber superar la defensa 5-1 plantejada pels oranje amb tres dianes consecutives de Figueras des del pivot (6-13). El conjunt holandès, liderat pel menut Luc Steins (1,72 m), va saber trobar escletxes en la defensa rival en el tram final de la primera meitat i retallar les diferències fins als 4 gols (13-17). Després de la represa, els Països Baixos van resistir uns minuts l’intercanvi de cops, però de mica en mica van anar cedint terreny respecte a l’equip espanyol, amb Corrales incommensurable i Maqueda molt efectiu en atac. Del grup d’Espanya també accedeix a la segona fase Alemanya, i del grup A, Croàcia i Bielorússia.