A un pas de tombar Hongria

Waterpolo. L’equip local salva l’empat contra els de David Martín a 40 segons del final

hongria 11 Espanya 11

HONGRIA:Vogel; Angyal (1), Manhercz, Zalanki (1), Vamos (3), Hosnyanszky (2), Pohl (2), Jansik, Erdelyi, Varga (1), Mezei, Harai (1) i Nagy.ESPANYA:López Pinedo; Munárriz (1), Granados (2), Sanahuja, De Toro, Larumbe (1), Delgado (1), Fernández (1), Tahull, Perrone (4), Mallarach (1), Bustos i Lorrio.PARCIALS:4-2, 1-2, 3-4 i 3-3.ÀRBITRES:Alexandrescu i Zwart.

La selecció espanyola va fer tota una declaració d’intencions en l’europeu signant un empat amb Hongria al Duna Arena de Budapest. L’equip de David Martín va segellar les taules, però ben bé podia haver estat la victòria, perquè en l’últim quart va tenir el seu rival contra les cordes i el conjunt magiar va marcar el seu onzè gol quan només faltaven 40 segons per al final. El goal-average després de la jornada de demà decidirà quin equip accedeix directament als quarts de final o ha de passar pel peatge dels vuitens. Espanya juga contra Turquia, i Hongria, que ja coneixerà aquest resultat, tancarà la fase de grups contra Malta. En aquests moments el conjunt hispà és líder perquè acredita +16, i els hongaresos, +14.

El conjunt de David Martín va reaccionar després d’un primer quart fluix en defensa i poc fluid en atac (4-2). Amb Perrone, autor de quatre gols, en el comandament, els subcampions europeus i mundials van ajustar la defensa i es van sobreposar a alguna decisió arbitral més que discutible, com quan Munárriz va haver d’aturar un penal per l’exclusió de López Pinedo. L’equip espanyol va resistir l’intercanvi de cops i en l’últim quart va prendre la iniciativa fins a tres vegades abans que Zalanki signés l’empat a 11 definitiu.