Ciclisme

El Massi-Tactic, més global

Ciclisme. L’únic equip català de la categoria UCI es presenta amb més corredores, algunes de fora de l’Estat per primer cop i amb Mireia i Ariadna Trias, per al seu segon any al màxim nivell

El Massi-Tactic UCI Women’s Team afronta el seu segon any en la màxima categoria de l’UCI amb un equip renovat, amb més fitxes i presència de corredores de fora de l’Estat. I, també, de les comarques gironines. L’equip del Club Ciclista Baix Ter, l’únic català en la categoria, té quinze ciclistes, quatre més que el 2019 en la seva estrena, després de renovar-ne cinc, fer-ne pujar una del filial i fitxar-ne nou entre les quals destaquen la quebequesa Gabrielle Pilote-Fortin i les germanes de Mont-ras Mireia i Ariadna Trias, totes dues procedents del Sopela basc.

Jordi Masquef (Diputació de Girona), Josep Pujols (Generalitat a Girona), Genís Pigem (Ajuntament de Torroella), Joaquim Vilaplana (president de la federació catalana), Sergi Güell (president del Club Ciclista Baix Ter) i Mireia Trias van ser els protagonistes en la presentació d’ahir a la tarda a la seu de la Diputació, i avui l’equip rebrà la visita de Gerard Figueras (secretari general de l’Esport) i Miquel Noguer (president de la Diputació) en la primera concentració a Púbol.

Un mirall

“L’aposta pel ciclisme professional del Baix Ter és una gran responsabilitat per a tots, sou unes grans ambaixadores de la nostra terra. Esperem que es normalitzi l’esport femení, des de la Diputació hi apostem i ho demostrem any a any amb suport a clubs com el Massi-Tactic, que és el més important de Catalunya en ciclisme femení i té un gran repte”, va dir Masquef dirigint-se a les ciclistes. Pujols destacava també que si fa un any eren la ventafocs del pilot ara tenen més experiència: “Millorareu amb escreix. És un orgull que porteu el nom de Torroella de Montgrí a tot Europa. L’equip també ha de servir per formar-se com a esportistes a través de valors com el compromís, la disciplina, la constància i la superació.” “Som poc més de deu mil habitants, és un honor tenir un equip femení professional de ciclisme i no és fàcil. És important que hagi nascut a partir del ciclisme de base”, hi va afegir Pigem.

“És molt important que hi hagi un equip del màxim nivell perquè és on totes les joves ciclistes de categories inferiors poden emmirallar-se, saben que si treballen poden arribar a aquesta categoria. És un orgull per al ciclisme català, l’equip s’ha renovat, ha apujat el nivell i per a aquest 2020 hi veig molt optimisme”, hi afegia Joaquim Vilaplana.

Sergi Güell va subratllar què va suposar la temporada anterior: “El primer any va ser complicat en l’àmbit esportiu i econòmic, però ens va servir per col·locar-nos en el rànquing UCI i ara tothom ens coneix. Aquest any hem fet un esforç per internacionalitzar l’equip i el calendari. Moltes corredores s’han fixat en nosaltres i per això n’hem pogut incorporar de nivell, esperem que es noti i tinguem bons resultats.” “Volem agrair l’oportunitat de córrer en l’àmbit internacional i nacional. Volem aprendre i arribar al màxim, el projecte és molt ambiciós i donarem el màxim de nosaltres”, va dir Mireia Trias, la més jove de l’equip, en nom de totes les ciclistes.

El bronze de Mireia Benito en l’estatal va ser el resultat més destacat de l’equip el 2019.

Més lluny

La competició comença per al Massi-Tactic el 9 de febrer a la Volta a la Comunitat Valenciana i acaba al setembre, amb una trentena de proves en el calendari en què n’hi ha també de l’UCI World Tour, a la Xina, la República Txeca, Bèlgica, Itàlia i França. L’equip gironí també competirà en l’àmbit estatal i català. El Tour de l’illa de Chongming a la Xina, la Madrid Challenge de la Vuelta i l’Emakumeen Euskal Bira van ser les competicions en què l’equip va obtenir els seus primers punts UCI el 2019.

L’aposta

El Club Ciclista Baix Ter va ser fundat el 1990 i va crear l’equip femení fa nou anys, per donar sortida a tres noies que havien acabat l’etapa formativa. Una aposta que va convertir el club en una destinació per a corredores de tot el país perquè fa dos anys ja tenia 23 noies. El Baix Ter, que tot i tenir l’equip UCI manté el Catema.cat com a filial, té un centenar de llicències i, d’aquestes, set de cada deu són de menors de divuit anys. L’entitat té 230 socis.

Belén López
35 anys, Rota
Mireia Benito
23 anys, Llorenç del Penedès
Marina Isan
25 anys, Lleida / Barcelona
Tere Ripoll
22 anys, Ontinyent
Noemí Ferré
28 anys, Tiana
Patri Ortega
Catema.cat (filial)
31 anys, Vallirana
Mireia Trias
Sopela
19 anys, Mont-ras
Ariadna Trias
Sopela
24anys, Mont-ras
Gabrielle Pilote-Fortin
Rotor
26 anys, Quebec
Agua Marina Espinola
WCC
23 anys, Asunción (Paraguai)
Lauren Creamer
Multum Ac.
27 anys, Birmingham
Karolina Perekitko
Equano-Wase
21 anys, Gdansk (Polònia)
Chloë Turblin
Health Mate
24 anys, Roncq (França)
Isabel Martín
Bizkaia Durango
20 anys, Valladolid
Nerea Nuño
Río Miera
25 anys, Gijón
5
ciclistes
de l’equip són de fora de l’Estat. La de més nivell, Gabrielle Pilote-Fortin (Quebec)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)