Esports de muntanya

El Trail de Rocacorba obre la temporada 2020

Curses de muntanya. Víctor del Águila i Manu Vilaseca guanyen la Marathon, de 38 km i 2.200 m D+ i Rubén Hernández i Núria Gil el Trail (30 i 1.700), de la copa Trail Running de la federació catalana d’atletisme

Més de vuit-cents corredors de muntanya es van posar el primer dorsal del 2020 en la novena edició del Trail Rocacorba, que oferia les distàncies Express, Marathon i Trail. Aquesta darrera era puntuable per a la copa Trail Running de la federació catalana d’atletisme, que té cinc curses i la propera, també de Klasmark, és el 8 de març a Palamós.

Víctor del Águila (Trail Tarraco) va ser el més ràpid en completar els 38 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu coronant Rocacorba, el Golany i els Velers; en poc menys de quatre hores (3h56:11). Quim Duran (HC Team) i Arnau Ansó (Prorunners BCN) van ser segon i tercer amb 4h09 i 4h13.

Manu Vilaseca (The Elements), habitual en la cita de Canet d’Adri, va ser la guanyadora de la distància llarga amb un temps inferior a les cinc hores (4h54:36) mentre Cheynna Treto (Club Trail Running Girona) i Nerea Martínez (Club Atletisme Roses) van completar el podi amb un temps de 5h24 i 5h35. David Adan i Albert Soley en homes i Cristina Vilarnau i Pep Molas en categoria mixta es van apuntar el triomf per equips.

Original

La distància Trail, la de 30 quilòmetres amb 1.700 metres de desnivell positiu i que és la original de la cursa, que els primers anys es feia en format nocturn i que dona accés per al campionat estatal de seleccions amb Catalunya per als corredors federats; la van guanyar Rubén Hernández (Club Trail Running Girona) i Núria Gil . El vencedor va basar el seu triomf en el descens de Rocacorba i va arribar a canet d’Adri després de 2h55:25. Marc Carós va ser segon a dos minuts i Víctor Amatriain (CM Trotecuto) va ser tercer amb 2h58:39. En dones, Gil va haver de superar Eli Gordón amb qui va mantenir un duel que finalment va resoldre després de 3h18 i sis minuts menys. Anna Ongaro (Prorunners) va completar el podi amb 3h37:19.

La cursa distància Express, de 20 quilòmetres i 900 metres de desnivell positiu, va ser la més elèctrica i emocionant. Arnau Aranda (Inverse Trail) va ser-ne el vencedor seguit de Quim Costa (Olot Terra de Volcans) i Abel Carretero (AE Matxacuca i Anna Comet (Dynafit / The Elements), Marili Yamilet (Club Flama 91) i Cristina Bataller (Club Esportiu Bellcaire) les tres més ràpides de la categoria femenina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)