Esquí

Així li han anat les coses a Núria Castán a Hakuba

La snowboarder catalana es queda a les portes del seu primer podi a l’elit del freeride per una caiguda al final del traçat que la relega a la cinquena posició

Núria Castán Barón, rider de l'equip internacional HEAD Snowboards, ha fet un debut espectacular al Freeride World Tour del Japó però una caiguda a la part final del traçat l’ha relegat a la cinquena posició. Núria Castán ha estat la primera espanyola a debutar per rànquing en el Freeride World Tour (FWT), la competició més important del món sobre freeride i ha estat molt a prop del podi al escollir una línia tècnica, arriscada, descendint per una canal i executant quatre salts.
 
Les condicions de la neu als Alps japonesos, la meca de la neu pols, eren molt favorables. Núria Castán ha sortit en la penúltima posició de la categoria d’snowboard de noies, el que li ha permès veure el que feien la resta de rivals mentre la neu seguia en bon estat en el seu torn. Només començar, Núria Castán salta una roca i l’aconsegueix planxar. Seguidament en una roca de 2 metres entra amb switch i fa un salt de 180º que recepciona amb èxit. Segueix el descens per una canal, especialitat de la Núria, que impressiona al públic i al jurat per la seva complexitat, especialment en el seu debut com a rookie. Després de la recta de la canal fa un 360º backside que no aconsegueix recepcionar correctament. Aquesta caiguda, a pocs metres de la meta final, li impedeix pujar al podi i la relega a una cinquena posició. Tot i això, Castán, ambaixadora global de WearColour, està molt contenta de la seva actuació en el seu debut i el seu impressionant descens que l’omple de motivació per afrontar la pròxima carrera el Canadà amb molta força i confiança.
 
Castán ha competit contra les millors riders del món del freeride a Hakuba Valley, el Japó. En la primera carrera de la temporada, han pujat al podi la francesa Marion Haerty, la australiana Michaela Davis-Meehan i l'estatunidenca Erika Vikander. Hakuba era la primera prova de quatre que se celebraran en la temporada FWT 2020. La segona prova es disputarà entre el 6 i el 12 de febrer (en funció de les condicions meteorològiques) a Kicking Horse, el Canadà, i la tercera entre el 28 de febrer i el 3 de març a Ordino Arcalís, Andorra. Del 7 al 13 de març se celebrarà la quarta prova a Fieberbunn, Àustria, i la final es disputarà del 18 de març al 5 d'abril a Verbier, Suïssa. De les sis participants només podran disputar la final les quatre millors riders del rànquing una vegada celebrades les quatre primeres proves.
 
Trajectòria
 
Núria Castán va arribar al Freeride World Qualifier el 2016 provenint de la categoria Júnior (Freeride Júnior Tour) on va aconseguir 7 podis en tres temporades, inclosos un subcampionat del món (2014, Big Sky a USA) i una tercera posició en un altre World Championship (2013, Snowbird a USA).
 
Un any més tard, el 2017, va aconseguir la 7a posició en el FWQ i el 2018 ja va pujar al podi acabant en 3a posició. En la temporada 2019, va aconseguir arribar a la 2a posició final, mantenint les opcions de classificar-se per al Freeride World Tour fins a l'última prova de 4 estrelles del circuit de FWQ que no es va disputar per condicions meteorològiques severes. L'inici de la temporada 2019/2020 a Nova Zelanda va ser excel·lent liderant el rànquing amb autoritat guanyant les tres competicions del FWQ 2020 disputades: Remarkables de 4*, Mount Olympus de 2* i Remarkables de 2*. Gràcies a lideratge de Castán en el FWQ, l'organització li ha concedit una wildcard per a competir en el Freeride World Tour 2020.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)