La selecció espanyola jugarà la final de l’europeu contra Rússia

Waterpolo. L’equip de Miki Oca supera Hongria (10-11) en un espectacular últim quart (3-4)

La selecció espanyola, amb dotze jugadores catalanes, ha tornat a exercir de bèstia negra d’Hongria i ha segellat l’accés per a la final de l’europeu després de vèncer les amfitriones per un ajustat 10-11 al Duna Arena de Budapest. La semifinal s’ha resolt en un últim quart espectacular (3-4). Un parcial de 0-4 amb gols de Judith Forca, Bea Ortíz, Roser Tarragó i Maica Garcia (7-11) semblava que sentenciaven l’accés de les de Miki Oca a la final. Però algunes decisions discutibles de la parella arbitral han donat vida al conjunt magiar, que amb Keszthelyi com a protagonista ha retallat les diferències fins al 10-11 final. De fet, les hongareses han tingut l’oportunitat de forçar la tanda de penals, però Laura Ester ha aturat un llançament a la desesperada. El rival en la final de dissabte serà Rússia, que en la primera semifinal s’ha desfet dels Països Baixos (11-10) en els penals (7-7 i 4-3).

El primer quart ha acabat amb taules (3-3). Una ràpida transició culminada per Gurisatti ha obert el foc per a les jugadores locals. L’equip espanyol ha respost amb dues dianes: Anni Espar, en superioritat després de la revisió del VAR, i Roser Tarragó, que ha vist premiada la seva persistència just després d’haver errat un penal. No hi hagut treva i Keszthely, Tarragó i Leimeter segellaven l’empat a 3 del primer quart. Hongria ha tornat a prendre la iniciativa en el segon quart, però l’equip de Miki Oca ha elevat el seu nivell defensiu i gràcies a la inspiració de la gran de les Espar, en un gran contraatac i un millor llançament, ha deixat el seu equip amb avantatge en l’equador (4-5).

Després de la represa s’ha mantingut l’intercanvi de cops. Leimeter empatava de nou en un llançament en superioritat, però les d’Oca obrien per primer cop una escletxa de dos gols gràcies a una transició ràpida de Bea Ortíz i un gol de Marta Bach des de la boia, també en superioritat, (5-7). Però Hongria no defallia i Valyi ha restablert l’equilibri (7-7) abans d’entrar en l’espectacular últim període.