La selecció espanyola, amb 12 catalanes, conquereix el segon títol europeu

Waterpolo. L’equip de Miki Oca ha superat Rússia en la final (13-12)

La selecció espanyola ha allargat el seu idil·li amb Budapest i ha conquerit el seu segon títol europeu després de vèncer Rússia en la final (13-12). El primer també havia estat a la capital hongaresa, el 2014 en una final contra els Països Baixos (10-5). Com en les semifinals, l’equip de Miki Oca, amb dotze jugadores catalanes, ha tret tota la seva capacitat competitiva en l’últim quart, amb un parcial inicial de 3-0 (13-10) que ha fet inútil la reacció final russa. El nom propi de la final ha estat Maica García, que ben assistida per les jugadores de l’arc, ha marcat, amb quatre gols, diferències des de la posició de boia.

El primer quart s’ha caracteritzat per l’efectivitat del conjunt rus en els contraatacs. L’equip espanyol es defensava bé en estàtic, però no ha sabut frenar les ràpides transicions del rival. En tot cas, Anni Espar, en la primera superioritat, Roser Tarragó, en un llançament des de 8 metres, i Maica García, des de la boia, han minimitzat l’embranzida inicial russa (3-4). En el segon quart, l’equip de Miki Oca ha millorat en el replegament i ha pres la iniciativa en l’intercanvi de gols amb què s’ha convertit el partit. Les dianes de Pili Peña, Bea Ortíz, per partida doble, Maica i Tarragó han segellat la primera meitat amb taules (8-8).

Després de la represa, l’equip espanyol ha passat un mal tràngol quan el tercer gol de Prokofyeva i un contraatac de Bersneva, col·locaven les d’Alexander Gaidukov amb dos gols de marge (8-10). Les subcampiones del món han reaccionat i han tornat a restablir l’equilibri gràcies a la connexió entre Maica i Anni Espar (10-10). La remuntada hispana ha tingut continuïtat en el quart definitiu, amb els gols de Clara Espar, aprofitant un xut al travesser de Tarragó, i des de la boia amb Maica i Leitón, que signava la sentència quan només restaven 1:27 de jugar. Només ha quedat temps perquè Prokofyeva i Serzhantova ajustessin el resultat final.