Tennis

Djokovic i Federer es planten als quarts de final d’Austràlia

Tennis.

El serbi Novak Djokovic (2) ha tornat a exhibir la seva fortalesa i ha vençut l’argentí Diego Schwartzman (14) per 6-3, 6-4 i 6-4 en només dues hores i 6 minuts en els vuitens de final de l’obert d’Austràlia. Djokovic ha cedit només un cop el seu servei en tot el partit i ha signat 38 cops guanyadors, el doble que el seu rival. Una vegada més, ha mostrat una gran eficiència quan li ha tocat jugar amb segons serveis –68 per cent dels punts guanyats–, una de les armes que constaten la seva qualitat. Jugarà els quarts contra el ressuscitat canadenc Milos Raonis (32), que ha superat el croat Marin Cilic per 6-4, 6-3 i 7-5 amb 35 aces, sense perdre ni un sol cop el servei i amb 55 cops guanyadors. El suís Roger Federer (3), per la seva banda, ha començat fallant molt amb la dreta i seguint la dinàmica negativa del partit anterior davant de l’australià John Millman, però s’ha refet a temps i ha superat l’hongarès Martin Fucsovics per 4-6, 6-1, 6-2 i 6-2. El de Basilea jugarà els quarts contra el nord-americà Tennys Sandgren, un convidat sorpresa que s’ha guanyat el bitllet eliminant l’irregular italià Fabio Fognini (12) per 7-6 (5), 7-5, 6-7 (2) i 6-4. Sandgren té 28 anys i és el número 100 de l’ATP, però ja va jugar els quarts de final d’Austràlia el 2018.

En el quadre femení, la sorprenent nord-americana de 15 anys Coco Gauff ha perdut contra la seva compatriota de 21 Sofia Kenin (14) per 6-7 (5), 6-3 i 6-0. La rival de la vencedora serà la sorprenent tunisiana Ons Jabeur, que ha fet fora la xinesa Qian Wang (27) per 7-6 (4) i 6-1. L’asiàtica partia com a favorita tant pel fet de ser cap de sèrie com, sobretot, per haver eliminat Serena Williams, però s’ha hagut d’agenollar. També li ha tocat patir a l’australiana Ashleig Barty (1), que ha tingut una feinada per batre la nord-americana Alison Riske (18) per 6-3, 1-6 i 6-4. Tindrà una nova prova de foc en quarts davant de la incombustible Petra Kvitova (7). La finalista del 2019 ha hagut d’apel·lar a la seva experiència per remuntar contra la grega Maria Sakkari (22) en un duel d’inici costerut: 6-7 (4), 6-3 i 6-2.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)