La selecció espanyola tomba Croàcia en la final de l’europeu (22-20)

Handbol.

La selecció espanyola d’handbol, dirigida per Jordi Ribera i amb sis catalans, ha revalidat el títol europeu en derrotar Croàcia en una final molt ajustada (22-20). Un gol, de penal d’Aleix Gómez, i un altre d’Álex Duixebàev, han decidit el partit en els dos últims minuts contra un rival que arribava molt desgastat físicament. El triomf classifica la selecció espanyola directament per als Jocs de Tòquio.

Croàcia ha imposat el ritme que li convenia en els primers minuts. Amb Duvnjak d’avançat i Karacic liderant el joc d’atac els jugadors de Servar han impedit no només els contraatacs dels jugadors espanyols sinó pràcticament totes les transicions ràpides. A més, s’han sentit còmodes davant el 5-1 espanyol. Quan Maric, des del pivot, ha clavat el 7-10 Jordi Ribera ha fet una petita revolució. Ha canviat la defensa i ha col·locat un 6-0 pressionat i ha fet dos canvis decisius. Maqueda i, sobretot Gonzalo, han canviat completament la cara de l’equip espanyol. El porter del Barça ha acabat la primera part amb més d’un vuitanta per cent d’encert –aturada de penal a Duvnjak inclosa– mentre que el lateral ha liderat un parcial de 4-0 que ha capgirat el resultat 11-10. Els croats s’han estat deu minuts sense marcar, El central del Barça Cindric ha saltat a la pista per mirar d’ajudar als seus companys, però se l’ha vist fora de forma.

L’arrencada dels espanyola en la segona part ha estat espectacular i el partit ha estat a punt de trencar-se després de dos gols d’Aleix des de la seva pista a porteria buida i un contraatac de Cañellas (16-12). Els croats ha endurit la defensa fins al límit i han forçat un final igualat (20-20 a dos minuts) però no han tingut prou energia.