Tennis

Muguruza venç Halep i jugarà la final de l’obert d’Austràlia

Tennis.

Una nova demostració d’agressivitat i consistència ha catapultat avui Garbiñe Muguruza a la final de dissabte l’obert d’Austràlia. La tennista del CT Barcino va arribar a Melbourne amb febre i va estar a punt de retirar-se en el primer partit, però està arrodonint un torneig impecable. Aquesta matinada hora catalana, la campiona de Roland Garros 2016 i Wimbledon 2017 –torneig en el qual també va ser finalista el 2015– ha superat la romanesa Simona Halep per 7-6 (8) i 7-5 en dues hores i dos minuts i s’enfrontarà a la jove nord-americana de 21 anys Sofia Kenin (14), que ha esmicolat els pronòstics i ha derrotat l’australiana Ashleigh Barty (1) per 7-6 (8) i 7-5 en una hora i 45 minuts.

Dos bons cops de revés a dues mans han permès Muguruza trencar en el setè joc i agafar avantatge, però no ha pogut tancar el set amb 5-4 en perdre el seu servei en blanc i li han aparegut els primers dubtes. Halep ha intentat aprofitar aquest moment i ha pressionat la seva rival que havia de salvar el tie-break amb 5-6 en contra. La romanesa s’ha avançat per 15-40, però el servei ha rescatat la de Caracas per forçar el tie-break i adjudicar-se el parcial en un desempat en què Halep ha acabat encadenant tres errors seguits.

La romanesa ha amenaçat posant-se per davant per 3-5 en el segon set, però la deixebla de Conchita Martínez ha tingut nervis d’acer, sobretot en un desè joc clau en el qual ha consumat el break en la seva quarta oportunitat (5-5). Halep ha notat el cop i Muguruza, afinant el seu cop de dreta, ha tornat a trencar i ha segellat el bitllet per jugar per primera vegada la final a Melbourne, on mai abans havia superat els quarts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)