Tennis

Thiem s’aferra als desempats

Tennis. L’austríac reacciona després d’un inici titubejant i remata la victòria contra Zverev en dos ‘tie-breaks’ per accedir a la final de l’obert d’Austràlia, on ja l’espera l’heptacampió Djokovic

Després d’un inici titubejant, Dominic Thiem (5) va saber redreçar el rumb per remuntar un set en contra i rematar en dos tie-breaks l’accés a la seva primera final de l’obert d’Austràlia després de superar la resistència de l’alemany Alexander Zverev (7) en tres hores i 42 minuts de combat (3-6, 6-4, 7-6 i 7-6). “Afortunadament hi ha els tie-breaks en el tennis, si no encara estaríem jugant”, va subratllar el de Viena, que ha guanyat els últims cinc desempats que ha disputat, tres contra Rafa Nadal i dos contra Zverev. Thiem, subcampió en les dues últimes edicions de Roland Garros, es converteix en el primer finalista austríac a Austràlia, on ja l’espera des de dijous l’heptacampió Novak Djokovic.

Thiem va entrar en la semifinal amb mal peu. Se’l veia apagat físicament i mentalment, com si la pugna dels quarts de final contra Nadal (4 hores i 10 minuts de partit) li hagués passat factura i va cedir tres vegades el servei. Zverev, més actiu i incisiu, es va apuntar el primer parcial amb un espectacular 90% de primers serveis. Thiem va anar guanyant ritme progressivament, tot i que el partit era una muntanya russa de sensacions. Entre breaks i contrabreaks, l’austríac va restablir l’equilibri en el segon set. En el tercer, es van viure alguns intercanvis de cops d’altíssim nivell. Zverev va disposar de dues pilotes de set en el novè joc, però Thiem va sobreviure i ja no va perdonar en el desempat. L’austríac va saber mostrar el seu millor repertori en els moments clau i va resoldre en el tercer parcial, d’una hora i 22 minuts de durada, amb dos poderosos cops de dreta. El quart parcial va ser l’únic en què els dos jugadors van conservar el servei fins al final. A l’hora de la veritat, Thiem es va mostrar més valent i ambiciós que el seu rival, que s’estrenava en una semifinal d’un Grand Slam. La jornada va ser rodona per a l’austríac perquè també va poder celebrar el triomf de la seva parella, la francesa Kristina Mladenovic, que, formant parella amb l’hongaresa Timea Babos, va assolir el títol de dobles després de superar les principals favorites, la xinesa Su-Wei Hsieh i la txeca Barbora Strycova en la final (6-2 i 6-1).

Una andorrana a la final júnior

L’andorrana Victòria Jiménez Kasintseva (9), de només 14 anys i la més jove del quadre, va segellar ahir el pas a la final del torneig júnior després de vèncer la xinesa Zhuoxuan Bai (6-3 i 6-2). És filla de Joan Jiménez, exprofessional que el 1999 va arribar a ser el 505è en el rànquing, i s’entrena a Barcelona amb l’assessorament de Jordi Arrese.

L’hora de Garbiñe Muguruza

Campiona a Roland Garros el 2016 i a Wimbledon el 2017, on també va ser finalista el 2015, Garbiñe Muguruza jugarà per primer cop la final de l’obert d’Austràlia (9.30 h) contra la jove nord-americana de 21 anys Sofia Kenin, que s’estrena en una gran final. La jugadora del CT Barcino, a les ordres de l’aragonesa Conchita Martínez des del novembre, ha recuperat la seva millor versió, però farà bé de no refiar-se contra una tennista que en les semifinals ja va ser capaç de superar la principal favorita, l’australiana Barty.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)