Tennis

Kenin venç Muguruza en la final de l’obert d’Austràlia

Tennis.

La determinació i un revés a dues mans fabulós, han catapultat la nord-americana de 21 anys Sofia Kenin (14) en la final de l’obert d’Austràlia davant de la jugadora del CT Barcino Garbiñe Muguruza, que ha fet un gran primer set però s’ha hagut d’agenollar per 4-6, 6-2 i 6-2 en dues hores i 3 minuts. La moscovita amb nacionalitat nord-americana succeeix la japonesa Naomi Osaka i obté el seu primer títol de Grand Slam en la seva primera final. Per a Muguruza (32a de la WTA), que acumula dos títols majors, ha esta la quarta final i la primera a Melbourne.

Muguruza ha consumat un break matiner i s’ha situat amb un esperançador 4-2. Kenin ha reaccionat amb el seu únic trencament (1/1) del parcial i ha igualat les forces (4-4). Però Muguruza, més completa en els seus cops i jugant sempre que ha pogut dins de la pista ha sentenciat el primer acte (6-4), segellat en 52 minuts. Muguruza ha jugat amb un 60 per cent de primers però ha guanyat el vuitanta per cent dels punts jugats cada cop que li ha entrat. També ha estat superior en les restades, exhibint una major varietat de registres davant del potent revés a dues mans de la nord-americana, que ha allargat el desenllaç salvant tres pilotes de trencament en contra en el setè joc.

Kenin ha reaccionat amb virulència obtenint el seu segon trencament en el quart joc del segon acte i s’ha posat, en un tres i no res, per davant (4-1). Muguruza ha capejat el temporal amb el seu servei recuperant el to del seu joc (4-2), però la nord-americana ha seguit implacable amb el seu servei –només ha deixat escapar tres punts en tot el segon set–i ha tancat per 6-2 amb un tercer break (3/3) i tota la confiança del món davant d’una rival desorientada que ha passat del cel al’infern en 32 minuts.

Totes dues han superat els seus dos primers torns de servei en un tercer acte de nervis a flor de pell (2-2). Fins que Muguruza ha amenaçat situant-se amb un 0-40 restant. Espectacular, Kenin ha salvat la situació amb tres cops paral·lels en jugades molt ben construïdes i amb un ace i s’ha endut el joc. Kenin ha signat el seu 4/4 en el joc posterior, segellat amb una fatídica doble falta de Muguruza (4-2) i, rapidíssima de cames, ja no ha afluixat. Muguruza ha salvat la primera pilota de partit al servei però ha cedit amb una altra doble falta –tres en l’últim joc–, el cinquè trencament en sis oportunitats de la nova campiona de Grand Slam.

En la final júnior femenina, l’andorrana de només 14 anys Vicky Jiménez Kasintseva (9) ha obtingut el títol derrotant la polonesa Weronica Baszak per 5-7, 6-2 i 6-2. Jiménez està adscrita a la federació catalana, milita en el CT Barcino i s’entrena al Club de Golf Terramar de Sitges. Era la jugadora més jove de tot el quadre. El seu entrenador és el seu pare i extennista Joan Jiménez i des del setembre passat també té l’assessorament de Jordi Arrese. El seu títol és una de les majors fites de la història de l’esport andorrà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)