Tennis

La lluita per l’eternitat

Novak Djokovic estreny la cursa cap a la glòria del ‘big-three’ amb cinc títols guanyats en els set últims tornejos de Grand Slam i s’acosta a Federer (20) i Nadal (19) en la batalla per ser el més gran de tots els temps

Es fan grans però continuen barrant el pas de les noves generacions, que, tot i l’admiració que senten per ells com la resta dels mortals, comencen a tenir ganes que pleguin. Els tres tenors del tennis mundial, i amb més mesura Djokovic i Nadal, monopolitzen darrerament els títols de Grand Slam i empaiten Federer, que està clavat al capdamunt de la història en els vint títols des d’Austràlia 2018, ara ja fa dos anys. El serbi, que va ressorgir diumenge gairebé des de les seves cendres, metafòricament, contra un Dominic Thiem fabulós, ha guanyat cinc dels últims set Grand Slams que s’han disputat i s’ha afegit en dos anys de ple en la lluita per la glòria, a només dues corones del manacorí i a tres del suís, que no fa pas tant de temps semblava inexpugnable. “Guanyar Grand Slams, ser més setmanes el número 1 o acabar l’any al capdamunt del rànquing són les coses que més em motiven”, va declarar ahir Djokovic en la clàssica trobada de l’endemà amb la premsa.

A més de l’embranzida, el temps juga a favor del balcànic. Nole és, amb 32 anys, el més jove dels tres elegits. Nadal en té 33 i Federer en va fer 38 l’estiu passat. No obstant això, el serbi va viure en la final de diumenge una baixada d’intensitat física impròpia en el segon i el tercer set que va estar a punt de costar-li el partit, que, certament, va tenir un ritme frenètic. A misses dites, va admetre que havia perdut part de l’energia i que la va recuperar a la meitat del quart parcial. “Vaig seguir el ritual de sempre, però el metge em va dir que m’havia deshidratat. Estava una mica marejat”, va explicar en la roda de premsa posterior, ja amb el miraculós títol a la butxaca. De fet, només un tennista excepcional dur mentalment com una roca com ell tenia possibilitats davant l’allau de joc virtuós i alhora consistent de l’austríac, que va veure com de nou se li esmunyia una final d’alta graduació i ja n’ha perdut tres. Les dues anteriors no van ser ni de bon tros tan doloroses perquè contra Nadal a París (2019, 2018) no va tenir cap possibilitat –només va guanyar un set en els dos partits–, malgrat que ja havia derrotat el balear sobre terra batuda en partits precedents. Per exemple, en la darrera semifinal del Barcelona Open Banc Sabadell, en què l’endemà va aconseguir el títol contra el rus Daniïl Medvédev. Djokovic, a més, és el primer que obté títols d’alta graduació en l’era oberta en tres dècades diferents des que es va estrenar a Austràlia el 2008.

Rècord de públic

Els 780.000 espectadors del 2019 van ser una fita, però ha estat superada per l’afluència d’aquesta edició, que ha aplegat al Melbourne Park 812.174 espectadors.

EL PROTAGONISTA

Guanyar Grand Slams em motiva per continuar competint i el meu objectiu ara mateix és ser el primer en títols en aquesta categoria
El fet d’haver-me criat a Sèrbia en un període molt conflictiu i passar moments tan difícils ha fet que sigui una persona forta
1r. Novak Djokovic 9.720 punts
2n. Rafa Nadal 9.395
3r. Roger Federer 7.130
4t. Dominic Thiem 7.045
5è. Daniïl Medvédev 5.960
6è. Stefanos Tsitsipas 4.745
7è. Alexander Zverev 3.885
8è. Matteo Berrettini 2.905
9è. Gaël Monfils 2.700
10è. David Goffin 2.555
42è Albert Ramos 1.130
129è Marcel Granollers 407
201è Tommy Robredo 244

Sofia Kenin se situa setena del rànquing WTA

La nord-americana Sofia Kenin, brillant campiona del quadre femení, va pujar ahir vuit posicions, fins al setè lloc, en el rànquing WTA. L’australiana Ashleigh Barty continua sent la número 1, mentre que Garbiñe Muguruza, finalista a Melbourne, s’enlaira setze esglaons, fins a la 16a posició, més lògica tenint en compte el seu gran potencial quan juga centrada. L’única catalana situada entre les cent millors és la tennista de Begur Paula Badosa, que puja quatre posicions i ocupa el lloc 93è després d’haver guanyat el seu primer partit en un quadre final de Grand Slam. La palafrugellenca Aliona Bolsova ocupa la 112a posició i és la segona tennista catalana en el rànquing.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)