Atletisme

Oukhelfen aspira al pòquer de títols al cros de Mataró

Atletisme. El jove fondista reusenc de 21 anys és un dels atletes del moment i aquest hivern ja ha estat campió català de cros curt, de 10 km en ruta i de 3.000 m en pista coberta

Campió català de cros curt a Calonge, de 10 km en ruta a Vilafranca del Penedès i de 3.000 m en pista coberta a Sabadell, el reusenc Abdessamad Oukhelfen (1998) és un dels atletes del moment i un dels principals candidats a assolir el títol en el campionat de cros que es disputa demà a Mataró. Oukhelfen, de 21 anys, encara pertany a la categoria sub-23, però els resultats precedents l’avalen, sobretot el tercer lloc que va assolir el 8 de desembre en l’europeu de camp a través a Lisboa. “Aspiro al títol absolut, però he estat una mica refredat. Intentarem donar el cent per cent i si no hi tornarem l’any vinent”, assegura, desenfadat, el deixeble de Maria Carbó.

Oukhelfen ja coneix les peculiaritats del traçat del cros mataroní al camí dels Contrabandistes, un circuit trencacames, amb força desnivells, però ni de bon tros l’espanta. “Ja hi vaig córrer fa alguns anys i és força tècnic. M’adapto al que hi hagi, no tinc cap problema. He corregut tot tipus de cros, durs i més plans. Intentarem oferir espectacle”, hi afegeix el fondista, que des de principi de curs defensa els colors del Playas de Castelló, després del seu pas pel CA Igualada. Més enllà de la campanya hivernal, en què competirà en l’estatal de cros, el fondista reusenc té el repte de rebaixar els seus registres de 5.000 m (13:39.27) i 10.000 m (28:30.03) per intentar lluitar per una plaça per als Jocs de Tòquio o l’europeu de París. Nascut al Marroc, Abdessamad viu a Reus des que tenia cinc anys, però no va adquirir la nacionalitat espanyola fins l’any passat i, per tant, no va poder competir internacionalment fins l’estiu del 2019. “Ara se m’han obert moltes portes en tots els sentits –clubs, competicions i federacions–. Ara toca anar recuperant el temps perdut, a poc a poc i bona lletra”, assenyala l’atleta català, que al juliol va brillar en l’europeu sub-23 de Gävle (Suècia), amb un tercer lloc en els 5.000 i un cinquè en els 10.000 m. “L’any passat ja vam notar una progressió i aquesta temporada estem incrementant el quilometratge molt a poc a poc. Pràcticament podem doblar tots els dies i això ens dona molta confiança en els entrenaments, però encara em falta molt per millorar, sobretot a la pista”, sentencia.

Altres candidats

Més enllà d’Oukhelfen, altres corredors que poden lluitar per les places d’honor a Mataró són el vigent campió Mourad el Bannouri (la Sansi); el seu company de club Abderrahim El Jaafari; el canetenc Ibrahin Ezzaydouni (FC Barcelona), tercer l’any passat a Vic; l’incombustible Carles Castillejo (Adidas), i el vallesà Artur Bossy.

La badalonina Míriam Ortiz (AA Catalunya) defensarà el títol en una prova en què també destaca la inscripció de Montse Mas (FC Barcelona), vencedora el 2018; Douae Ouboukir (Sant Just), i la sub-23 Laia Casajoana (Marathon).

Cinquantè aniversari

El campionat de Catalunya coincidirà amb el 50è aniversari del cros de Mataró, que actualment és el tercer més antic dels que es mantenen en el calendari català. En les últimes deu edicions serà el cinquè cop que el títol català es posi en joc a la capital maresmenca. En aquestes cinc dècades tots els millors especialistes del país en camp a través han competit en la prova organitzada pel GA Lluïsos Mataró. En el palmarès de la prova, destaquen els cinc triomfs de Carme Valero, i els quatre de Vicente Egido i Carles Castillejo. Amb motiu d’aquesta efemèride, el club que presideix José Ríos ha muntat una exposició a la Fundació Iluro que es podrà visitar fins al 23 de febrer. A més de cartells, fotografies, trofeus i documentació relacionada amb el cros, en l’exposició s’hi pot veure un recorregut per la història de l’entitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)