Waterpolo

El CN Mataró, més líder

Waterpolo. El conjunt maresmenc continua invicte després d’onze jornades de lliga i reforça la seva candidatura al títol de copa, que es disputarà a partir del 27 de febrer a Sabadell

La lliga de divisió d’honor ha viscut una autèntica sacsejada respecte a l’última dècada de domini aclaparador del CN Sabadell. De moment, qui ha sortit més ben parat dels moviments tectònics ha estat el CN Mataró, líder invicte després d’onze jornades, i amb el millor balanç tant de gols a favor (165) com en contra (75). La victòria de dissabte contra el Mediterrani, el segon classificat, a domicili (9-13) reforça el lideratge del conjunt maresmenc, que ja avantatja l’equip de Sants per 6 punts de diferència, a més del goal-average. El tercer lloc és per al Sant Andreu, a 11 punts; el quart, per al CN Sabadell, a 12, però amb un partit pendent, i el cinquè, per al Terrassa, ja a 15 punts dels líders. En tot cas, el campió de la lliga es resoldrà en un play-off entre els quatre primers a principis de maig.

L’entrenadora del CN Mataró, Marina Zablith, indica alguna de les claus de la bona trajectòria del seu equip fins ara: “Tenim un grup molt compromès, amb jugadores molt polivalents que et permeten defenses molt contundents i diverses alternatives en atac. A més, el seu caràcter competitiu ho fa tot molt fàcil a l’hora de treballar.” No calia ser una pitonissa per vaticinar que la lliga femenina d’aquest curs seria la més equilibrada de l’última dècada. La pèrdua d’efectius del club sabadellenc i els reforços d’alguns dels aspirants, sobretot el CN Mataró i el CN Terrassa, i el bon nivell mitjà del Sant Andreu i el Mediterrani ja apuntaven en aquesta direcció. Zablith també ho veu així: “A principi de temporada ja vaig dir que tots perdríem punts. Estàvem acostumats que el Sabadell guanyés sempre. Ara continua sent un equip superpotent, però ha viscut molts canvis i necessita temps per conjuntar-se. Abans ja tenia molta feina feta perquè pràcticament era tota la selecció espanyola.”

La copa a la vista

Segons l’entrenadora mataronina, la bona trajectòria de l’equip en la lliga no vol dir que hagin de ser les favorites per a la copa: “Anirem a guanyar, òbviament, però els adversaris també són allà. Abordem cada partit com si fos una final. Per posar a prova el potencial de l’equip hem de jugar sempre al mateix nivell, independentment del rival. Hem d’imprimir el ritme de joc sempre si volem ser més grans.”

El CN Mataró ja va fer tota una declaració d’intencions a principi de curs, quan va guanyar la supercopa d’Espanya contra el CN Sabadell a Can Llong, en una final que es va haver de resoldre en la tanda de penals (14-15). L’exsabadellenca Anni Espar, amb 7 gols, va ser la gran protagonista d’aquell partit, però amb el temps el conjunt mataroní ha demostrat de sobres que és molt més que la gran jugadora barcelonina. “El Mataró és un equip molt competitiu. Tenim grans jugadores, porteria, boia, i altres companyes de la selecció, i al final no s’aconsegueixen títols si tot l’equip no acompanya. Em queden dues temporades més per continuar somiant en la lliga i en les competicions europees”, destacava fa algunes setmanes la gran de les Espar, il·lusionada amb els nous reptes a la capital maresmenca. Precisament, l’eliminació europea és l’única taca de la trajectòria triomfant en la primera meitat de la temporada. “Ens vam quedar amb la sensació que podíem haver arribat més lluny, però, si ens fixem en els grans equips europeus, disposen de jugadores que ja fa temps que juguen juntes. No ha de ser una excusa sinó un estímul amb vista al curs vinent”, sentencia Zablith.

LA PROTAGONISTA

Tenim un grup molt compromès, amb jugadores molt polivalents en defensa i en atac
Marina Zablith
entrenadora del cn mataró
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)