Esport i política

Gerard Figueras: “És una oportunitat per a tots”

Olimpisme. El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física valora positivament la inclusió d’Aragó en el projecte olímpic Pirineus-Barcelona 2030

El secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, veu de bon ull la incorporació d’Aragó al projecte olímpic Pirineus-Barcelona 2030. El president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, ho va avançar la setmana passada en una intervenció en un programa de Teledeporte. “S’estant fent passos molt importants perquè la candidatura es materialitzi i hi ha un acord gairebé total entre Aragó i Catalunya”, va dir aleshores el president del COE. Al seu torn, Figueras admet que hi hagut contactes entre representants de totes les parts i valora positivament la implicació del Pirineu aragonès com a complement del projecte. “La inclusió d’Aragó és una oportunitat per a tots. Hi ha predisposició de totes les parts per entendre’s i portar a terme un projecte comú amb altres territoris del Pirineu. És un exemple més que l’esport funciona al marge de les ideologies i que aquest projecte de país és favorable per a tots. El relat d’aquests Jocs pot ser molt atractiu, també a ulls del CIO: demostrem que l’esport uneix i que pot recuperar la bona sintonia, que mai s’ha perdut en el terreny esportiu, entre Catalunya i Espanya”, exposa el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física.

Els impulsors de la candidatura catalana mai no havien descartat la incorporació al projecte d’altres parts del Pirineu i, de fet, també mantenen contactes amb responsables de la part andorrana i francesa. En tot cas, sembla que la incorporació d’Aragó sigui ara una condició sine qua non per part del govern espanyol, tal com s’explicita en el punt 23 dels 44 que integren l’agenda per al retrobament: “Ha de ser una iniciativa sota el lideratge del Comitè Olímpic Espanyol amb la incorporació d’altres comunitats autònomes.” De totes maneres, aquesta fórmula ja es va fer efectiva per als Jocs d’estiu de Barcelona 92, amb algunes activitats que van tenir lloc a València o a Saragossa.

En aquest punt, el pròxim pas ha de ser l’enviament per part del COE al COI de la carta que doni oficialitat a la candidatura Pirineus-Barcelona per als Jocs del 2030, una cita per a la qual ja s’han ofert Salt Lake City (Estats Units) i Sapporo (Japó).

Més suports per als Jocs d’hivern

El govern català va aprovar ahir la creació de la Comissió Interdepartamental del Programa per a la preparació de la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona, que tindrà la finalitat de fer el seguiment i l’avaluació dels resultats del Programa –creat el març de l’any passat– en coordinació amb el director d’aquest, que recau en el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. D’altra banda, des de la Federació Espanyola d’Esports de Gel (RFEDH) i d’Esports d’Hivern (RFEDI) es va presentar un manifest de deu punts en què s’anima les institucions responsables del projecte olímpic a donar el pas ferm i definitiu per convertir-lo en candidatura oficial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)