Waterpolo

Malestar al CN Terrassa

Waterpolo. La federació espanyola emet un comunicat en què demana disculpes i admet “una errada de protocol” que va provocar que les jugadores del CNT rebessin les medalles en una bossa i en un racó

La copa de waterpolo, que per primer cop es va disputar de manera conjunta i simultània en categoria masculina i femenina a Can Llong (Sabadell), va tenir un altíssim interès esportiu, però va acabar amb una errada de protocol que va indignar la directiva i els tècnics del CN Terrassa. El cas és que les jugadores de l’equip egarenc, després de perdre la final en els penals contra el CN Sabadell, no van rebre les medalles de subcampiones al podi, tal com es fa habitualment.

El tracte rebut va provocar un gran malestar en les files del CNT, encapçalat pel president Jordi Martín, tal com va manifestar al Canal Terrassa: “Crec que és molt injust no tenir un reconeixement a l’equip que ha estat subcampió i no donar-li les medalles en el podi, tal com s’ha fet sempre. Entenc que la televisió pot modificar algun tema quant a ritme, però és que abans han donat catorze medalles en menys d’un minut. Crec que és una falta de respecte cap a l’equip femení donar les medalles en una bossa de plàstic i en un racó de la piscina.” Amb posterioritat i en solidaritat amb les seves companyes de club, els nois del CN Terrassa no van anar a recollir les medalles de subcampions. El tècnic del CN Terrassa, Dídac Cobacho, va anar-se’n de les instal·lacions indignat i ho va fer extensiu en el seu compte de Twitter: “Dobles subcampions de les respectives copes i les medalles de les noies en una bossa i les dels nois sense. Em sap greu, però no ens ho mereixem.”

Comunicat de disculpa

En resposta a totes aquestes protestes, la Federació Espanyola de Natació va emetre ahir a la tarda un comunicat en què entonava el mea culpa. “La RFEN ha comès una lamentable errada protocol·lària i per aquest motiu demana disculpes al Club Natació Terrassa, als seus jugadors, tècnics, directius i aficionats, per no haver estat a l’altura del que es va viure allí: un veritable espectacle esportiu en què, a més, el CN Terrassa va assolir amb tots els mèrits les dues finals.” També fa propòsit d’esmena. “El compromís públic de la RFEN és millorar el procediment per evitar que el que va passar es repeteixi. Però aquesta errada, insistim en les nostres disculpes, no pot eclipsar el que han estat uns dies brillants de waterpolo en què l’amfitrió –el Club Natació Sabadell– s’ha bolcat a fer un marc fins ara mai vist en aquesta competició.”

Torna la Champions a Budapest

Després de tres jornades de màxima intensitat a Can Llong, l’equip masculí del CN Terrassa pràcticament no ha pogut ni descansar perquè ahir al matí ja va prendre el vol cap a Hongria, on avui afronta la desena jornada de la lliga de Campions contra l’OSC Budapest. D’altra banda, a conseqüència del coronavirus s’ha ajornat el Ferencváros-Pro Recco.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)