Atletisme

La selecció catalana signa el bronze en l’estatal de cros

Atletisme. Abdessamad Oukhelfen, subcampió sub-23 i vuitè en la general absoluta, lidera el combinat quadribarrat cap al títol de la categoria en el circuit del parc lineal Plaza de Saragossa

La selecció catalana, defensora del títol assolit l’any passat a Càceres, es va haver de conformar, aquest cop, amb el tercer lloc del podi del campionat d’Espanya de cros, que es va disputar ahir al parc lineal Plaza, de Saragossa. La retirada del palamosí Adel Mechaal, un dels homes forts de l’equip, abans de la meitat de la prova, va condicionar sens dubte la classificació final de l’equip. Amb tot, el combinat de Madrid (36 punts) també va presentar un equip molt potent i es va emportar el títol de federacions per davant d’Aragó, que va completar el doblet en l’aspecte individual, amb Carlos Mayo i Toni Abadía en les dues primeres posicions.

La selecció catalana, que en el tram final va perdre la pugna amb el conjunt aragonès pel subcampionat, va tenir en Ayad Lamdassem (9è) i Ibrahim Ezzaydouni (10è) els dos millors representants. De fet, el millor català a la línia de meta va ser el reusenc Abdessamad Oukhelfen (8è), però amb la nova normativa estava obligat a competir per federacions en l’equip sub-23. Després de la primera volta –se’n feien cinc fins completar els 10.300 m–, va semblar que la cursa es convertia en un duel amb l’andalús Ouassim Oumaiz, però el campió català de l’especialitat va anar cedint terreny i es va haver de conformar amb el subcampionat. En tot cas, Oukhelfen va liderar l’esplèndida actuació del combinat català sub-23, que va assolir el títol espanyol amb suficiència i va col·locar tres atletes entre els quatre primers: Santiago Catrofe (3r) i Nahuel Carabaña (4t). També va puntuar Miquel Corbera (16è).

El femení, cinquè

En la competició femenina, Catalunya va repetir el 5è lloc de l’última edició. L’atleta del CA Sant Just Douae Ouboukir, aquest cop corrent amb sabatilles, va fer valer la seva condició de campiona catalana i va ser la millor de l’equip, en la 18a posició. La campiona espanyola de marató, la vallenca Marta Galimany, se la va veure en el grup capdavanter en els primers metres, però va anar perdent pistonada i, al final, va acabar 26a, just al darrere de les seves companyes de selecció Montse Mas (24a) i Encarna Núñez (25a). Meritxell Soler (39a) va completar l’equip i Míriam Ortíz es va retirar. La manxega Irene Sánchez-Escribano es va emportar el títol individual amb autoritat, i el de federacions també va ser per a Madrid.