El Granollers fa història a Europa i jugarà la semifinal de la Challenge Cup

Handbol. Triomf espectacular del KH-7 en la tornada dels quarts de final, amb un parcial clau de 7-1 en la segona meitat i 9 gols d’Ona Vegué. Valladolid, proper rival

GRANOLLERS 36 JURO 30

KH-7 BM GRANOLLERS:Wiggins, Vila, Vázquez, Torras, Romero, Prelchi, Mera, Lepere, Chayhab, Gassama (4), Capdevila (5), Sarandeva (6), Guariero (6), González (6) i Vegué (9).JURO UNIREK VZV:Zomerdijk, Kruijer, Bakker, Kramer (1), Kos (1), S. Koppe (1), Jimmink (1), Staal (2), Prak (2), Molenaar (3), Vlug (4), D. Koppe (4), Kolken (4) i Trabelsi (7).PARCIALS:4-3, 7-7, 10-8, 14-11, 16-11 i 18-14; 20-19, 22-20, 26-21, 30-24, 32-27 i 36-30.ÀRBITRES:Nygaard i Pedersen. Exclusions: Vlug (22’) del Juro.

I ja són en semifinals. El KH-7 Granollers fa història en la seva primera participació en la competició europea de la copa Challenge. Les de Robert Cuesta es van imposar en la tornada de quarts de final, al Palau en un ambient de gala, al JuRo Unirek holandès, que portava un gol de renda de l’anada (26-25). La remuntada va ser sòlida, treballada i força celebrada al mig de la pista al final per equip i afició, que ara ja esperen en semifinals el 4/5 d’abril a l’Aula Alimentos de Valladolid (ahir, va eliminar el Guardes).

Però, com en totes les victòries èpiques, va haver-hi patiment previ. I és que de sortida les visitants van aplicar els seus temibles arguments coneguts: contraatac i perill pels extrems. Mentre les vallesanes van buscar d’inici i durant tot el partit la possessió i la seva pivot Kaba Gassama (convocada per la selecció espanyola absoluta), el JuRo corria i molt. Kaba va fer mal forçant penals, però també el contraatac rival amb quatre gols ràpids als deu minuts (7-7). El festival Vegué des de l’extrem esquerra també va aparèixer amb tres gols oportuns posant l’11-8 en l’equador de la primera meitat. L’exclusió posterior de Vlug va ser aprofitada per Sarandeva per seguir fent forat en el resultat. Això combinat amb dues grans aturades de Nicole Wiggins (també convocada per la selecció) van forçar el màxim avantatge: 16-11. Dos contraatacs de Vlug i Koppe i el penal transformat per Anna González van deixar un interessant 18-14 en el descans. Satisfacció però no eufòria. Les catalanes, en principi, havien de guanyar de dos gols de diferència, tal com anava el marcador.

En la sortida de la segona meitat, tot es va complicar amb els contraatacs de Kolken, que van provocar l’empat a 20. Tornar a començar. Va ser quan va arribar el millor joc vallesà amb la seva millor recepta: possessió, Kaba i intensitat. El resultat va ser un parcial de 7-1 (27-21 a 16 minuts pel final), que seria decisiu. Les pèrdues visitants i l’efectivitat dels set metres de González van acabar de sentenciar el matx i certificar l’històric pas a semifinals.

PROTAGONISTES

Sabíem que hi hauria moments dolents, però hem tingut sang freda. Ha estat espectacular
Robert Cuesta
TÈCNIC DEL KH-7 GRANOLLERS
Fa temps que no vivíem un partit amb tanta emoció. Som el mateix grup fa anys i això és nota