Els reis de copes

Tomàs i Entrerríos, en l’any del seu comiat, alcen la 24a copa del Rei per al Barça, la setena de consecutiva

L’equip blaugrana es mostra molt superior al Benidorm, el sorprenent finalista de la competició

barça 40 benidorm 25

BARÇA:Gonzalo (2); Tomás (2), Mem (2), Petrus, Fàbregas (8), Entrerríos (4), Ariño (2) –set inicial–; Möller (p.s.), Mortensen (4), Sorhaindo (2), Andersson (2), N’Guessan (1), Aleix (6, 3 p.), Dolenec, Cindric (3) i Palmarsson (2).BM BENIDORM:Terçariol; Cabanas (2), Lignieres (2), Mendez (1 p.), Parker (3), Folqués (1), Costa (8) –set inicial–; Rodríguez (p.s.), Pablo Simonet (2), Basualdo, Oliver, Dorado (3, 1 p.), Grau i Nolasco (3).PARCIALS:4-2, 7-5, 9-5, 13-6, 15-8 i 21-12; 24-14, 29-17, 31-20, 34-21, 37-22 i 40-25.ÀRBITRES:Bustamante i Álvarez Mata. Exclusions: Dolenec (29’ i 58’), per part del Barça; i Folqués (15’), per part del Benidorm.PÚBLIC:Uns 7.000 espectadors a la Caja Mágica de Madrid

Els dos capitans del Barça, Víctor Tomàs i Raúl Entrerríos, van aixecar plegats el trofeu de la copa del Rei, la 24a en el palmarès de l’entitat blaugrana, la setena de consecutiva. Un capítol més en la llarga llista d’èxits de dos dels referents del barcelonisme, que aquest curs tancaran la seva etapa a la pista. Qualsevol altra imatge que no fos aquesta hauria estat una sorpresa majúscula. Va ser el colofó a tres jornades d’handbol a la Caja Mágica de Madrid, en què l’equip de Xavi Pascual –ahir feia 52 anys i va rebre el corresponent pastís– no ha fet sinó exhibir la seva superioritat sobre tots els seus rivals: el Granollers en els quarts de final (42-27), l’Ademar de Lleó en les semifinals (34-23) i el sorprenent Benidorm, que accedia a la seva primera final (40-25).

El de la copa del Rei és el cinquè títol del Barça aquesta temporada, després de la supercopa de Catalunya, la supercopa d’Espanya, la Super Globe i la copa Asobal. Amb la lliga Asobal molt ben encarrilada, a l’equip blaugrana només li restarà superar l’obstacle dels quarts de final per tornar-se a fer un lloc en la final a quatre de la lliga de campions.

Atacs amb set jugadors

Es tractava de canviar el guió de la final, i si més no els de la Marina Baixa ho van intentar amb el plantejament inicial, amb dos pivots i atacs amb set jugadors. Gonzalo Pérez de Vargas va respondre de manera immediata, amb un gol a porteria buida, però Fernando Latorre va continuar amb aquesta aposta, que en tot cas ampliava el ventall de possibilitats a l’atac del Benidorm. El segon gol sense porter, obra de Raúl Entrerríos, i un xut llunyà d’Aron Pálmarsson, obrien una petita escletxa (9-5) i el tècnic del conjunt alacantí va optar per demanar temps mort. L’equip revelació de la copa va tornar als atacs convencionals, però l’exclusió de Folqués va propiciar que el Barça eixamplés les diferències, amb un parcial de 4-0 (13-6). Amb les primeres rotacions, l’equip blaugrana va poder imprimir una marxa més al seu ritme de joc, i arribar a la mitja part amb un contundent 21-12, amb una diana final de Luka Cindric. Gonzalo, amb deu aturades i dos gols, va ser un dels destacats dels primers 30 minuts de joc.

Gonzalo, MVP

Després de la represa, el Barça no va tenir necessitat de forçar la màquina per ampliar encara més el seu avantatge contra un rival que va pagar el desgast de les dues jornades precedents. El Benidorm, a més, va perdre en els primers minuts, per lesió, Parker, un dels seus jugadors més determinants en la primera línia. La connexió amb el pivot brasiler José Alberto Leitao da Costa, autor de 8 gols, donava aire al seu equip. Però el Barça tampoc donava treva i va tenir en els jugadors de segona línia, Ludovic Fàbregas en el pivot, amb 8 gols, i Aleix Gómez, en l’extrem, amb 6, els seus principals estilets. Amb tot, el guardó per al jugador més valuós del partit va ser per al porter Gonzalo Pérez de Vargas.

LA XIFRA

11
títols
de copa ha guanyat Víctor Tomàs, una més que David Barrufet.