Ciclisme

La Volta del centenari també haurà d’esperar

Ciclisme. L’organització demanarà a la Unió Ciclista Internacional unes noves dates per fer la prova aquest any en una cursa que s’ha fet ininterrompudament des del 1939

L’edició 100 de la Volta a Catalunya no es podrà celebrar en les dates previstes, del 23 al 29 de març, seguint les mesures de prevenció davant la pandèmia del coronavirus decretades pel Govern de la Generalitat de Catalunya. L’organització va confirmar ahir que d’acord amb les autoritats corresponents, s’ajorna la competició fins a una nova data. Els organitzadors tampoc veien clar tirar endavant la Volta limitant l’accés del públic a les sortides i les arribades ja que aquest és precisament un dels seus atractius.

Tot i que en un primer moment es va considerar impossible que la Volta es pogués moure de dates en un calendari internacional molt atapeït, l’organització demanarà ara noves dates a la Unió Ciclista Internacional (UCI) per tal de poder celebrar aquest mateix any 2020 la 100a edició de la prova, i en cas d’impossibilitat ho farà l’any 2021. La cursa s’ha celebrat de forma ininterrompuda des de 1939, poc mesos després de finalitzar la Guerra Civil Espanyola.

“Hem intentat fins al final poder celebrar una edició tan especial de la Volta Ciclista a Catalunya com estava previst, però ara mateix les mesures de prevenció i de salut de corredors, equips i públic assistent passen per davant de la competició. La Volta tornarà amb més força per celebrar la 100a edició en les millors condicions. Vull agrair la comprensió de totes les parts implicades: Institucions, poblacions, aficionats, patrocinadors, equips, ciclistes, voluntaris... la història de la Volta segueix i viurem la 100a edició en unes altres dates, i amb la plena implicació del públic. No ens oblidem que fem aquest gran espectacle perquè la gent gaudeixi de la prova”, va afirmar el president de l’entitat, Rubèn Peris.

La Volta a Catalunya és la tercera prova per etapes més antiga del món, després del Tour de França i el Giro d’Itàlia, i any rere any aglutina els millors corredors del panorama internacional. No és l’única prova que s’ha suspès aquest any. A Itàlia s’han cancel·lat i ajornat cites com l’Strade Bianchi, la Tirrena-Adriàtica i la històrica Milà-San Remo, que s’havia de disputar dos dies abans que comencés la Volta a Calella (21 de març). Molts equips, de fet, encara no havien confirmat la presència a Catalunya per la crisi del coronavirus.

SENSE PÚBLIC?

L’organització va descartar l’opció de restringir l’accés a sortides i arribades

La París-Niça va endavant

Les autoritats franceses permeten, de moment, que la París-Niça, una altra de les grans voltes del calendari, es continuï disputant aquests dies, tot i que ho fa amb fortes restriccions de públic a les sortides i les arribades. Ahir es va disputar la cinquena etapa entre Gannat i la Côte Saint André amb victòria de l’italià Niccolò Bonifazio. L’alemany Maximilian Schachmann és el líder en una prova en què hi falten alguns dels grans equips del World Tour, com ara l’Ineos, el Movistar, l’Emirates i el Mitchelton-Scott.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)