Ciclisme

La UCI cancel·la totes les proves del calendari internacional i de classificació olímpica

Ciclisme. L’organisme pretén protegir la salut de tots els ciclistes davant la pandèmia del coronavirus i garantir l’equitat esportiva amb vista als Jocs de Tòquio. L’aturada és de moment fins al 3 d’abril

La Unió Ciclista Internacional (UCI) ha decidit la cancel·lació de totes les proves del calendari internacional i la suspensió de totes les competicions de qualificació, en totes les seves modalitats, per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020 a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. La UCI ha emès un comunicat amb les decisions adoptades per “garantir la màxima protecció de la salut de tots els participants en proves ciclistes i l’equitat esportiva entre els participants”. Així mateix, el màxim organisme del ciclisme mundial insta “expressament als organitzadors a què cancel·lin qualsevol prova de ciclisme en el calendari internacional de la UCI en territoris identificats de risc per la OMS”. De la mateixa manera, congela les classificacions des d’avui fins al 3 d’abril.

Pel que al procés de classificació per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Tòquio 2020, ja està completat per a les modalitats de carretera, pista i pista de paraciclisme, però encara estant pendents per a la bicicleta de muntanya, BMX Racing, BMX Freestyle i parapent. En aquest sentit, la UCI demana al COI i a l’IPC que el període de classificació per aquestes modalitats s’aturi retroactivament a partir del 3 de març per garantir l’equitat pel que fa a l’adjudicació de quotes olímpiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)