Més esport

El recorregut de la flama olímpica, sense públic

Olimpisme.

El comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio ha demanat a la ciutadania que s’abstingui de sortir al carrer per presenciar el relleu de la torxa olímpica com a fórmula per evitar contagis per coronavirus. L’inici del relleu s’ha retardat fins el proper dia 26 i començarà a Fukushima en un esdeveniment que estava previst celebrar que fos obert al públic. De fet, un dels principals objectius del comitè era que aconseguir la màxima presència de ciutadans durant el recorregut cap a la capital del país.

“Ens veiem obligats a demanar a la gent que no surti als carrers per veure la flama olímpica. Necessitem garantir la seguretat de tothom durant el recorregut”, ha explicat el director general del comitè, Toshiro Muto.

Tots els actes amb presència de públic han estat cancel·lats durant el trajecte fins a final de mes entre Fukushima, Tochigi i Gunma mentre l’organització estudiarà més endavant si canvia aquest protocol en la resta del recorregut. Muto també ha demanat als ciutadans que “mantinguin una distància entre ells” si es troben en el carrer durant el pas del relleu i adverteix que es canviarà el recorregut si adverteixen alguna aglomeració. “Fins ara sempre s’havia intentat comptar amb presència multitudinària en el relleu, però això ha canviat”, ha lamentat el dirigent japonès.

Aquest anunci arriba després que Grècia suspengués el recorregut de la torxa al país també a causa del coronavirus després que l’encesa tingués lloc el dia 12 a les ruïnes d’Olímpica. Davant la continuada propagació de la Covid-19 per tot el món, el govern japonès ha tornat a insistir que la seva intenció és organitzar els Jocs Olímpics en les dates previstes i d’una “forma completa”, és a dir, amb l’assistència regular d’espectadors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)