Tennis

Roland Garros de tardor

Tennis. La federació francesa anuncia el canvi de dates del Grand Slam, que es jugarà del 27 de setembre al 4 d’octubre per garantir “la salut i la seguretat dels que preparaven el torneig”

El torneig de Roland Garros, el segon Grand Slam del curs, canvia de dates a causa del coronavirus i es jugarà en una tardor que es preveu farcida de grans esdeveniments esportius heretats de la primavera. El torneig més rellevant sobre terra batuda s’havia de jugar del 18 de maig al 7 de juny i es disputarà del 27 de setembre al 4 d’octubre. En aquestes dates, en principi, coincidirà amb dos tornejos a la Xina –Chengdu i Zuhai– i amb l’obert de Sofia, sempre que no hi hagi una remodelació del calendari, i arrencarà l’endemà de la Laver Cup, la competició que promou Roger Federer, que es jugarà del 25 al 27 de setembre. De moment, Wimbledon es manté del 29 de juny al 12 de juliol.

El confinament

“Les mesures de confinament fan impossible la preparació i l’organització del torneig en les dates previstes inicialment”, va indicar en un comunicat la Federació Francesa de Tennis (FFT). La decisió es produeix cinc dies després que l’ATP anunciés l’anul·lació de tots els tornejos fins al 22 d’abril, fet que inclou les cites d’Indian Wells, Houston, Marràqueix, Montecarlo, Barcelona i Budapest. La WTA, que també afecta Roland Garros perquè tots els Grand Slams són masculins i femenins, va fer pública dilluns la suspensió fins al 2 de maig.

Fins ara, l’FFT assegurava que no es plantejava l’ajornament, tot i que reconeixia que estava prenent mesures logístiques per a la seva organització. Però ahir va admetre que la situació ha canviat amb l’avanç de l’epidèmia a França i les noves mesures ordenades pel president, Emmanuel Macron, per evitar que s’acceleri el contagi. “Encara que ningú pot saber quina serà la situació, les mesures fan impossible la seva preparació en les dates previstes”, hi va afegir.

L’FFT indica que han pres aquesta mesura per “garantir la salut i la seguretat de tots els que participaven en la preparació de l’entorn”. De fet, aquesta setmana s’han suspès les obres de remodelació de la central, que hauria d’estar coberta enguany.

Descoordinació

L’ajornament ha deixat al descobert la falta de coordinació entre els estaments del tennis mundial. Un dels membres destacats de la Federació Internacional de Tennis (ITF), membre de la junta directiva i president de la federació suïssa, René Stammbach, admet sense embuts que no n’estava al cas i critica la decisió: “No en sabia res. Discutíem alternatives fa dues setmanes, però desplaçar Roland Garros no es preveia. No té cap sentit.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)