Més esport

L’Ironman de Hawaii no es farà aquest 2020

Triatló. El campionat del món de llarga distància es farà dos cops el 2021

La crisi per la COVID-19 segueix afectant el calendari de proves esportives de tots els àmbits i, la darrera en ser cancel·lada, és l’Ironman de Hawaii que no es farà aquesta tardor com és tradicional a Kona. La decisió anunciada aquesta matinada es pren per la impossibilitat de garantir la seguretat dels participants –triatletes i organitzadors– arribats d’arreu del món.

La prova cancel·lada es farà el 6 de febrer enlloc del segon cap de setmana d’octubre en un any en què hi ha també previstos els Jocs de Tòquio a l’estiu. La circumstància pot afectar la preparació d’alguns triatletes del més alt nivell que volien tancar el seu cicle olímpic i assaltar la mítica distància a Hawaii.

El primer

La primera edició de l’Ironman es va fer el febrer del 1978, data que justifica l’elecció de la de l’hivern que ve. El 1982 ja es va disputar dues vegades la prova, també al febrer i a l’octubre com queda previst per al 2021.

L’alemany establert a Girona Jan Frodeno, triple vencedor de la prova, va aconseguir el triomf el 2019 amb un temps de 7h51:13. A més, va rebaixar en més d’1 minut el rècord de la prova establert l’any passat pel seu compatriota Patrick Lange.

La mitja també

El campionat del món 70.3 que s’havia de córrer els dies 28 i 29 de novembre també cau del calendari d’aquest 2020. En aquest cas no s’ha anunciat la nova data.

Based on the current Hawaiian government policies and international border restrictions in relation to the COVID-19...

Posted by IRONMAN World Championship on Thursday, May 14, 2020
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)