Barça

La ciutat esportiva bull

Les seccions d’handbol, futbol sala i hoquei sobre patins del Barça engeguen aquesta setmana la pretemporada

L’equip de Jasikevicius es posa en marxa dissabte amb els joves i no tindrà la plantilla completa fins al 15 d’agost

La ciutat esportiva Joan Gamper recobra aquesta setmana bona part de la seva activitat. Més enllà del primer equip de futbol, la tornada als entrenaments de tres de les quatre seccions professionals del Barça –l’handbol, el futbol sala i l’hoquei sobre patins– han reactivat les magnífiques instal·lacions del club blaugrana després de setmanes de letargia. L’equip de bàsquet que comandarà Saras Jasikevicius arrencarà el dissabte 8 d’agost, però només amb els components més joves del planter. El gruix de jugadors del primer equip estan convocats per a la setmana següent, el 15 d’agost.

Competicions pendents

El curs passat es va tancar en fals per culpa de la Covid-19 i cada equip s’ha hagut d’adaptar a les circumstàncies i a les decisions de les federacions pertinents. De fet, els tres equips que es posen en marxa aquesta setmana encara tenen pendent de resoldre alguna competició de la temporada passada. El conjunt de Xavi Pascual ha de disputar la final a quatre de la lliga campions a Colònia, el 28 i 29 de desembre; el d’Andreu Plaza ha de jugar la final a quatre de la Champions, del 8 a l’11 d’octubre al Palau, i la fase final de la copa del Rei, del 18 al 20 de desembre, i el d’Edu Castro té pendent la copa del Rei a la Corunya, del 17 al 20 de setembre. Unes cites que encara carregaran més de partits un calendari ja prou atapeït.

Xavi Pascual ja va posar en dubte la setmana passada que el curs pugui començar tal com està programat, i assenyalava que serà l’estat de la pandèmia la que marcarà els ritmes de la temporada. En tot cas, ahir van començar els entrenaments, amb treball físic en la sessió matinal, i de pista amb pilota a la tarda, després d’haver passat les pertinents revisions i controls mèdics divendres passat. “Estem una mica a l’expectativa després de tant de temps. Feia molt que no ens entrenàvem junts, i aquest matí hem fet un treball físic, dividits en grups, i ara, a la tarda, intentarem treballar també amb grups amb pilota i a veure si anem recuperant sensacions. Hi ha moltes ganes, però hem de ser conscients de la situació en què estem; s’ha d’anar amb molta cura, i intentar evitar el màxim de riscos que hi hagi”, valorava el tècnic blaugrana després de la sessió matinal.

Quatre incorporacions

Pascual admet que és una pretemporada atípica i que la feina planificada es pot haver de modificar en qualsevol moment. En tot cas, intentaran treballar físicament perquè l’equip estigui en disposició de competir al màxim nivell d’aquí a un mes o mes i mig. El tècnic del Barça també es va referir als quatre jugadors que aquest curs s’han incorporat a la plantilla: Blaz Janc, Haniel Langaro, Domen Makuc i Luis Frade. “Són jugadors molt joves que s’incorporen a la línia del model de joc que estem implantant en els dos últims anys, i que els va molt bé. Alguns jugadors encara s’han d’acabar de fer i no hem de tenir pressa amb ells. Acaben d’arribar al Barça i han d’entendre com es juga, i com és el club. Serà una temporada no testimonial perquè tots els que arriben han d’ajudar molt, però s’ha d’anar a poc a poc, sense voler pressionar-los gaire”, sentencia. Àlex Pascual, que el curs passat ja estava en la dinàmica del primer equip, també es va entrenar ahir i, per tant, eren dinou els jugadors que es van exercitar el primer dia de feina.

El Barça té previst traslladar-se a la tradicional estada al Comú d’Encamp (Andorra) el diumenge 9 d’agost. El primer partit oficial podria ser el 21 amb la final de la supercopa de Catalunya contra el Fraikin BM Granollers, tot i que s’ha d’aprovar abans en l’assemblea de la Federació Catalana d’Handbol, programada per aquest dissabte.

ELS PROTAGONISTES

La pretemporada serà atípica i pot ser que s’hagi de modificar en qualsevol moment
Xavi Pascual
entrenador d’handbol
Tenim molts reptes davant nostre, sobretot la Champions, al mes d’octubre, al Palau
Sergio Lozano
Capità del futbol sala
És un dels dies més alegres dels últims mesos. Tornem a tenir competicions a l’horitzó
Edu Castro
entrenador d’hoquei patins

“Iniciarem la pretemporada com si fos normal”

Com les altres seccions, abans de reprendre l’activitat, els jugadors d’hoquei sobre patins van passar per la ciutat esportiva Joan Gamper per sotmetre’s als exàmens mèdics corresponents amb l’objectiu de garantir la salut dels esportistes. Posteriorment es van traslladar al Palau Blaugrana per calçar-se els patins i fer la primera sessió de pista. L’única absència va ser la d’Helder Nunes, que té el permís del club per incorporar-se més endavant als entrenaments. Després del confinament, l’equip d’Edu Castro es va exercitar durant el mes de juny i va fer vacances durant tot el juliol. “Iniciarem els entrenaments de pretemporada amb la idea que serà tot normal, amb la gairebé seguretat que no serà així”, comenta el tècnic barceloní. El primer compromís oficial del Barça serà el de l’eliminatòria dels vuitens de final de la lliga catalana, en què ha quedat emparellat amb el CH Mataró, amb partits d’anada i tornada que es disputaran entre el 26 i el 30 d’agost.

Amb la Champions del Palau a l’horitzó

La plantilla del Barça de futbol sala es va retrobar ahir al matí a la ciutat esportiva per passar les proves analítiques prèvies a l’inici dels entrenaments, que començaran aquesta tarda. També es van fer els tests necessaris per garantir la salut de tots els futbolistes. Les revisions van tenir l’absència de les tres incorporacions del curs. Miquel Feixas i André Coelho ja es van sotmetre a les proves mèdiques la setmana passada, mentre que Matheus Rodrigues César da Silva les passarà avui mateix. El capità Sergio Lozano va destacar en declaracions a Barça TV la importància de la pretemporada, amb la final a quatre del Palau a l’horitzó: “Les vacances han anat bé per desconnectar, però ja teníem ganes de tornar a la rutina i començar a entrenar-nos. Tenim molts reptes davant nostre, sobretot la Champions, ara, al mes d’octubre al Palau, i ens hem de preparar bé perquè no és normal jugar-se un títol tan important durant el primer trimestre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)