Golf

Un aprenent entre gegants

Golf. El barceloní Eduard Rousaud, cinquè del rànquing mundial ‘amateur’, jugarà aquesta setmana el seu primer ‘major’a l’obert dels EUA al costat de les grans estrelles mundials

El golfista català en l’any de la pandèmia serà sens dubte un amateur que més enllà dels experts pocs tenien en el punt de mira. Es tracta del barceloní Eduard Rousaud, que amb 20 anys jugarà aquesta setmana el seu primer major després de ser un dels pocs jugadors no professionals classificats per a l’obert dels Estats Units, que començarà demà al camp de Winged Food, a l’estat de Nova York.

Rousaud, que és el número 5 del món en el rànquing amateur, va començar a jugar a golf als 7 anys al Reial Club de Golf del Prat i des dels 15 competeix en els grans tornejos internacionals de les categories de promoció. La 120a edició del torneig nord-americà no serà com qualsevol altra, ja que encara en plena pandèmia es disputarà sense espectadors.

El jove jugador compagina el golf amb els estudis de gestió esportiva a Barcelona. A causa de les restriccions per la pandèmia Rousaud ha viatjat als EUA amb només tres companys: el seu entrenador, Joan Bronchales –que li farà de caddie–, la seva psicòloga, Cristina Lagarma, i la seva preparadora física, Maria Sanfont, un equip amb el qual fa uns quants anys que treballa.

No és el primer golfista català que competeix en un gran torneig com a amateur. Ja ho va fer Álex Larrazábal, també del RCG El Prat, el 2003. Després de guanyar l’obert britànic per a jugadors aficionats el 2002.

El Winged Food a la ciutat de Mamaroneck és un dels camps més temibles del continent americà, un dels més llargs del circuit de la PGA. Com a júnior el barceloní ja va mostrar un talent extraordinari, sobretot en camps com aquest. Va ser membre de l’equip júnior de la Ryder Cup, campió d’Europa per equips i subcampió del món juvenil amb la selecció espanyola. Va renunciar a jugar el US Open amateur per preparar-se per al seu primer torneig professional. La pandèmia l’ha afavorit, i ho ha reconegut en els mitjans: “La meva presència en el torneig ha arribat una mica per carambola però ho vull aprofitar.”

L’actual número 1 del món, el basc John Raham, també va estrenar-se en l’obert dels EUA com a amateur quan jugava a Arizona State. En total hi haurà 13 jugadors amateurs convidats, set dels Estats Units i sis de la resta del món, que han sortit del rànquing mundial que estableix la federació internacional.

Un ajornament obligat

La 120a edició de l’obert nord-americà s’hauria d’haver jugat del 18 al 21 de juny, però la pandèmia va obligar a ajornar-lo. Amb tot, en aquests mesos la situació de contagis als EUA no ha millorat excessivament, fet que ha obligat la PGA a prohibir l’entrada de públic per convertir l’escenari en una bombolla en què només els jugadors i tot el personal relacionat amb el torneig hi puguin tenir cabuda. Cada golfista només podrà portar tres acompanyants.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)