Ciclisme

Egan Bernal (Ineos) abandona el Tour de França

Ciclisme. El colombià, vencedor de la cursa el 2019, va caure deu llocs en la general diumenge i ja era setzè a 19:04 de Roglic

Egan Bernal (Ineos) no pren la sortida de la dissetena etapa del Tour de França, segons ha anunciat l’equip britànic; que ha guanyat la prova en set de les darreres vuit edicions amb quatre ciclistes diferents. L’últim, el primer colombià en arribar amb el mallot groc a París, el 2019.

Bernal va caure deu llocs en la general diumenge al final al Grand Colombier, del tercer al tretzè amb 7:20 de desavantatge respecte Pogacar i Roglic en els 13 darrers quilòmetres d’ascensió. El dorsal 1 del Tour va cedir 27 minuts ahir quan es va despenjar al grup dels velocistes i ja era setzè a 19:04 de Roglic.

L’Ineos, que va deixar fora de l’equip del Tour a Froome –guanyador el 2013 i del 2015 al 17– i Thomas –2018– , argumenta la retirada en la necessitat del seu cap de files, de 23 anys, en recuperar la forma física pel que resta de temporada.

“Òbviament no volia acabar així el Tour, però estic d’acord en la decisió. Tinc el major respecte per aquesta cursa i tinc moltes ganes de tornar-hi els propers anys” diu Bernal.

El director de l’Ineos explica que la decisió és la més adient per al ciclista i per a l’equip: “És un campió, li agrada córrer. Però també és un ciclista jove, amb moltes voltes per endavant i en aquest punt, al final, creiem que és més prudent que plegui.”

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)