Ciclisme

Miguel Ángel López guanya al coll de Loze (2.304 m)

Ciclisme. El colombià guanya l’etapa alpina amb dos port de categoria especial i puja al tercer lloc de la general

Miguel Ángel López (Astana) ha guanyat la dissetena etapa del Tour, de 170 quilòmetres amb dos ports de categoria especial, Madeleine, i el coll de Loze. Els dos per sobre els dos mil metres, 2.304 al final.

Superman puja al tercer lloc de la general i Primoz Rogñic és segon en l’etapa a 11 segons. Pogacar n’ha cedit 16 respecte el líder amb el seu tercer lloc i ara té un desavantatge de 56 a la general.

Pota negra

Una vintena de corredors han integrat l’escapada que seria definitiva, al quilòmetre 24 i amb Thomas De Gendt (Lotto) en solitari al davant en el segon intent amb cara i ulls de l’home de les escapades per excel·lència. Richard Carapaz (Ineos), Julian Alaphilippe (Deceuninck), Gorka Izagirre (Astana), Daniel Martin (Israel) i Lennard Kämna (Bora) l’han acabat conformant amb una màxima de sis minuts fins que al primer tram del Madeleine el vencedor d’etapa d’ahir es despenjava.

L’entrada del Bahrain als llocs capdavanters del pilot despenjava Nairo Quintana i deixava els quatre del davant a 1:25 quan Carapaz era el primer en coronar el primer HC. Martin ha perdut contacte a l’inici del llarg descens i, al final amb un marge de 2:40, l’irlandès era engolit pel cada cop més reduït grup de favorits, estirat pel Bahrain.

L’entrada de Pello Bilbao, el penúltim home que treballava per a Landa, ha fet baixar la diferència amb els primers a menys d’un minut quan quedaven 13 quilòmetres per a dalt i Alaphilippe deia prou. A 10 per acabar, Carapaz i Izaguirre tenien mig minut mentre David de la Cruz es resistia a deixar el grup de favorits, inferior als vint homes i amb quatre corredors del Jumbo.

Selecció

L’equatorià de l’Ineos s’ha desfet del basc –amb Superman López al grup– al davant. Bilbao ha acabat a 7 quilòmetres i a 20 segons de Carapaz, deixant Caruso com a darrera bala de Landa mentre a Roglic n’hi quedaven dues (Tom Dumoulin i Sepp Kuss) i els aspirants al tercer lloc que l’alabès tenia al davant en la general (Uran, López, Yates i Porte) es mantenien darrere.

Carapaz ha posat el plat gran a 5 pel final, un per l’inici de la traca dels últims quatre, amb més de 40 segons de marge.

L’hora de David

David de la Cruz ha regalat un darrer esforç a Pogacar, quan Caruso ha dit prou i Landa ha caigut al desè dels onze llocs del grup, primer, i s’ha despenjat després. Quan el vallesà ha acabat la feina López ho ha intentat i només Pogacar, Roglic i Kuss aguantaven la roda del colombià de l’Astana.

Porte hi ha enllaçat i Kuss ha agafat el timó amb el mallot groc a roda. Carapaz encara ha creuat la pancarta dels últims 3 sol i quan Kuss ha marxat sol –Roglic es quedava amb Pogacar i Porte– López s’hi llançava.

Superman s’ha quedat sol quan Kuss esperava Rogla i Pogacar s’ha mig despenjat, amb els dos Jumbo al davant a 2 quilòmetres. Però el mallot groc no ha pogut acabar la feina perquè el blanc l’ha mantingut a la vista malgrat a l’arribada cediria 16 segons comptant la bonificació.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)