Atletisme

Shura Kitata fa saltar la banca en la marató de Londres

Atletisme. Eliud Kipchoge ha demostrat que és humà i no ha pogut passar del vuitè lloc (2h06:49) en una prova marcada per la pluja i el fred

L’etíop Shura Kitata ha fet saltat la banca i s’ha imposat en la marató de Londres (2h05:41), en què el recordista mundial Eliud Kipchoge ha demostrat que també és humà i ha encaixat la seva primera derrota després d’onze victòries consecutives en una cursa de 42,195 km. El fred i la pluja ja han frustrat de bon inici qualsevol intent de rècord mundial. El pas per la mitja ha estat de 1h02:54, 1:48 per sobre del parcial que va acreditar Kipchoge el dia de la plusmarca. Passat el quilòmetre 25, s’ha retirat l’última llebre i fins a nou atletes es mantenien còmodament en el grup capdavanter. Els etíops Sisay Lemma i Tamirat Tola han accelerat tímidament el ritme, però no ha estat fins a 6 quilòmetres del final en què Kitata ha fet la selecció definitiva. Kipchoge, que no s’havia hidratat en els últims avituallaments, ha començat a defallir i finalment ha perdut contacte amb el cap de la cursa. En la penúltima de les dinou voltes al The Mall el contingent s’ha reduït a quatre corredors i en l’esprint final, com si es tractés d’una cursa de mig fons, Kitata s’ha emportat la glòria, per davant del kenyà Vincent Kipchumba (2h05:42) i de Sisay Lemma (2h05:45). Kitata, de 24 anys, ja havia estat segon a Londres el 2018, quan va assolir el seu millor registre, amb 2h04:49. També havia estat segon en la marató de Nova York, tant el 2018 com el 2019. El gran favorit, Eliud Kipchoge, no ha pogut passar de la vuitena posició, amb 2h06:49.

Brigid Kosgei repeteix victòria

A primera hora del matí, Brigid Kosgei havia repetit victòria a Londres en una cursa que s’ha vist, sobretot en la primera part, molt perjudicada per la pluja i el vent. Kosgei, amb 2h18:58, s’ha quedat, per tant, lluny del seu rècord del món en una prova mixta (2h14:04 a Chicago el 2019) i també en una cursa amb participació únicament femenina, que havia establert Mary Jepkosgei Keitany a la mateixa capital britànica el 2017, amb 2h17:01. Kosgei s’ha escapat en solitari del grup de favorites a partir del quilòmetre 30. La sorpresa ha estat el segon lloc de la nord-americana de 37 anys Sara Hall, que en una prova en progressió ha esprintat en el tram final per superar la kenyana Ruth Chepngetich i rebaixar la seva marca personal fins a 2h22:01.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)