Tennis

La rebel·lió argentina

Tennis. Roland Garros. Schwartzman remunta contra Thiem en un duel èpic i es planta a semifinals, i Podoroska trenca esquemes contra Svitolina

L’argentí Diego Schwartzman (12) va fer fora de Roland Garros en els quarts de final l’austríac Dominic Thiem (3) per 7-6 (1), 5-7, 6-7 (6), 7-6 (5) i 6-2 en una espectacular i maratoniana batalla de 5 hores i 8 minuts de les que esgoten els qualificatius en el millor partit, sens dubte, fins ara de la present edició. El primer semifinalista del quadre masculí mai no havia arribat tan amunt en un Grand Slam i confirma el seu salt qualitatiu contra el finalista del 2019 i el 2018 en un partit marcat pel vent en què va oferir un gran desplegament físic i tècnic i en què mai no va perdre la fe quan anaven mal dades. El Peque, renom que té per la seva alçada –1m70–, no té un servei potent com els seus rivals –1 sol ace per 7 de Thiem–, però ja va donar mostres del seu estat de forma quan va derrotar Rafa Nadal en els quarts de Roma, torneig en què va cedir en la final contra Novak Djokovic. El seu rival en la semifinal serà el vencedor del partit entre Rafa Nadal (1) i el prometedor italià Jannik Sinner.

Thiem va notar el desgast del partit a cinc sets que va jugar contra el francès Hugo Gaston contra un rival rapidíssim, tot i que la seva fortalesa i la seva perseverança li van permetre sobreviure i fins i tot dominar el resultat remuntant un primer acte advers resolt en el desempat. Schwartzman va perdonar en el segon set quan va entrar en una espiral d’errors després d’aixecar un 0-2 i quan dominava per 5-4. L’argentí tampoc no va aprofitar els avantatges successius en el tercer parcial –3-1 i 5-3– i l’austríac, amb més vides que un gat i un gran orgull, se’l va endur. Per fi, va fer un cop de puny en el tie-break del quart acte i va redimensionar el partit. Amb 5-2 i un break amunt el partit ja no se li va esmunyir i el va tancar, segellant el seu desè trencament, en la primera pilota quan Thiem, esgotat, va fallar una deixada.

Una desconeguda

La desconeguda argentina de 23 anys procedent de la fase prèvia Nadia Podoroska (131a de la WTA) va fer saltar la banca contra la ucraïnesa Elina Svitolina (3), que es va agenollar per 6-2 i 6-4 en una hora i 19 minuts davant la inspiració i els recursos de la seva rival, que va manar amb la dreta i la va fer anar de bòlit. La primera semifinalista cronològicament del torneig farà vessar rius de tinta. No en va, la de Rosario és la primera tennista del país sud-americà que es cola a la semifinal d’un Grand Slam des que Paola Suárez ho va fer a Roland Garros el 2004. Amb origen precisament ucraïnès, establerta a Alacant i amb 12 triomfs seguits –va guanyar un ITF a Saint-Malo, el seu catorzè títol en la categoria, i va superar la prèvia a París– ha fet història. La seva rival serà la polonesa de 19 anys Iga Swiatek –botxí de Simona Halep–, que es va desfer per 6-3 i 6-1 de l’esquerrana italiana de 26 anys Martina Trevisan.

L’agressiva Collins

En els vuitens ajornats dilluns a causa de la pluja, la nord-americana Danielle Collins va apel·lar a l’agressivitat per derrotar la tunisiana Ons Jabeur –molt hàbil amb les deixades–per 6-4, 4-6 i 6-4. La jugadora de 26 anys (57a) entrenada pel murcià Nico Almagro s’enfrontarà a la seva compatriota Sofia Kenin (4) en els quarts de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)