Tennis

Kvitova i Kenin jugaran la segona semifinal femenina a París

Tennis.

La bicampiona de Wimbledon i finalista l’any passat a Austràlia Petra Kvitova (7) ha barrat el pas de la veterana alemanya de 32 anys Laura Siegemund (66a) –la botxina de Paula Badosa, que ha fet el torneig de la seva vida– per 6-3 i 6-3 en una hora i 20 minuts en el primer partit de la segona jornada de quarts de Roland Garros. La seva rival demà en la semifinal serà la nord-americana de 21 anys Sofia Kenin (4), que ha superat la seva compatriota de 26 anys Danielle Collins (57a), la nova deixebla de Nico Almagro, per 6-4, 4.6 i 6-0 en 2h04. Kenin es la vigent campiona a Austràlia en un torneig en què Collins, jugadora formada en el tennis universitari, es va donar a conèixer arribant a les semifinals del 2019.

La txeca de 30 anys, que encara no ha perdut cap set, n’ha fet prou amb un trencament en el primer parcial per imposar la seva classe, amb una dreta de gran qualitat, i ha jugat amb una gran agressivitat segellant 22 cops guanyadors en tot el partit. A més, de seguida ha encarrilat el segon acte (2-0) tot i que la teutona, amb una potència menor però amb un bon catàleg de recursos, s’hi ha regirat (2-2) Tanmateix, Kvitova, obstinada i agressiva, ha consumat un altre break. Amb 3-2, l’alemanya, que acabava de rebre dos warnings –un per lentitud en el servei i el posterior per protestar la decisió amb males paraules–ha rebut tractament mèdic. Kvitova, molt resolutiva a la xarxa (9/14), ha tancat el 4-3 sobre el servei rival amb una volea i ja no ha titubejat. Repetirà semifinals a París després d’haver-s-’hi estrenat el 2012.

En el duel nord-americà, Sofia Kenin (4), que té un revés de gran qualitat, ha resolt el primer parcial per 6-4 gràcies un trencament i s’ha mostrat molt inspirada amb el seu servei sense concedir cap pilota de break. En el ball de bastons del segon acte, totes dues han intercanviat trencaments consecutius –Kenin en el cinquè joc i Collins en el sisè–. Molt agressiva en les restades sobretot sobre el sovint feble segon servei de Kenin, Collins ha tancat el segon parcial amb un break consumat amb un revés paral·lel en la quarta oportunitat (4-6). Vet aquí, però, que Kenin ha assimilat molt bé el cop i ha destrossat la seva rival amb un 6-0 en el tercer parcial, tot i que també és cert que Collins ha acabat molt condicionada físicament i que amb 4-0 ha demanat tractament.

L’altra semifinal que va quedar configurada dimarts la jugaran la polonesa Iga Swiatek i l’argentina Nadia Podoroska.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)