Tennis

Djokovic remunta a París

Tennis. Roland Garros. El serbi aixeca un set contra l’asturià Carreño, tot i arrencar encarcarat per un problema al coll, i jugarà la semifinal contra Tsitsipas, el botxí de Rublev

La rigidesa sobtada del serbi Novak Djokovic (1), visiblement encarcarat per un problema al coll, en la repetició del partit de l’obert dels EUA en què el serbi va ser desqualificat per un cop de pilota a una jutgessa de línia, no li va impedir derrotar ahir l’asturià Pablo Carreño (17) per 4-6, 6-2, 6-3 i 6-4 en tres hores i 10 minuts i plantar-se a les semifinals de Roland Garros per desena vegada, en les quals demà se les haurà amb el grec Stefanos Tsitsipas (5), que va vèncer per 7-5, 6-2 i 6-3 el rus Andrei Rublev (13).

Carreño va aprofitar els errors i es va situar ràpidament al davant amb un trencament (4-2). Djokovic va aprofitar les primeres oportunitats de ruptura en el vuitè joc, i va consumar el break amb una doble falta de l’asturià (4-4) però no se’n va sortir (6-4). El número 1 va millorar les seves prestacions físiques i va apujar el nivell, sobretot amb el servei, en els dos sets posteriors –6-2 i 6-3– apoderant-se provisionalment del partit. Carreño va malbaratar dues oportunitats de trencament en el segon parcial i va cedir les regnes del partit. El de Belgrad no el va perdonar en el setè joc del quart acte i va trencar en la sisena pilota del set (4-3). L’asturià va llençar la seva última oportunitat d’aferrar-se al duel amb un 15-40 sobre el servei de Djokovic i un avantatge posterior –les tres primeres pilotes de break del quart set–, que no va saber rendibilitzar.

Stefanos Tsitsipas (5), per la seva banda, va completar un partit rodó amb un joc ple de matisos contra el rus Andrei Rublev (13) i es va venjar de la recent final d’Hamburg. Jugarà la seva segona semifinal de Grand Slam després d’accedir a la d’Austràlia del 2019. Rublev va començar fort (3-5), però Tsitsipas va modificar el mètode, va jugar amb més profunditat i altura i va arrodonir un parcial de 4-0 (7-5). La consistència i la varietat van situar de nou el grec al davant (4-2), amb clarividència i ordre. El quart break li va atorgar el segon set en només 29 minuts en la primera pilota i va obrir un abisme (6-2). La diferència es va continuar eixamplant, amb un Rublev monotemàtic i precipitat, i un Tsitsipas intel·ligent.

Kvitova-Kenin

La bicampiona de Wimbledon i finalista l’any passat a Austràlia, Petra Kvitova (7), que no ha cedit cap set en tot el torneig, va barrar el pas a la veterana alemanya de 32 anys Laura Siegemund (66a) –la botxina de Paula Badosa– per 6-3 i 6-3. La seva rival avui en la semifinal serà la nord-americana de 21 anys Sofia Kenin (4), que va superar la seva compatriota de 26 anys Danielle Collins (57a), la nova deixebla de Nico Almagro, per 6-4, 4-6 i 6-0 en 2h04. Kenin es la vigent campiona a Austràlia en un torneig en què Collins, formada en el tennis universitari, es va donar a conèixer arribant a les semifinals el 2019. L’altra semifinal la jugaran dues nouvingudes, la polonesa Iga Swiatek i l’argentina Nadia Podoroska.

Nadal frena l’emergent Sinner

El dotze cops campió Rafa Nadal (1) va frenar la matinada de dimarts a dimecres l’ímpetu i la qualitat emergent de l’italià de 19 anys Jannik Sinner (75è) i s’ha plantat per 34a vegada a les semifinals d’un Grand Slam: 7-6 (4), 6-4 i 6-1 en 2h49. Nadal va superar el primer rival de cara i ulls de la present edició en el seu partit número 100 a París en un torneig fetitxe en què ja atresora 98 victòries i jugarà demà la semifinal contra l’argentí Diego Schwartzman (12). Sinner ha agradat. Amb un revés molt ràpid a dues mans en què no deixa baixar la bola, caràcter i una dreta prou plana que va com un tro, va plantar cara, en els dos primers sets, en els quals es va avançar amb un trencament favorable –5-6 en el primer i 3-1 en el segon–, tot i que li van tremolar una mica les cames quan es va veure al davant. El balear, que va fer molt de mal amb la dreta paral·lela obrint pista prèviament sobre el revés del rival, va sentenciar amb un parcial de 5-1 en el segon acte i es va exhibit en el tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)