Tennis

Una final mai vista a París

Tennis. Roland Garros. Swiatek escombra l’argentina Podoroska i demà es jugarà el títol contra la sòbria Kenin (4), superior a la txeca Kvitova (7)

L’eficiència en la conversió de pilotes de break –4/5–, la millor adaptació al fort vent i el caràcter guanyador en els moments delicats van catapultar la nord-americana de 21 anys Sofia Kenin (4) a la final de Roland Garros, en la qual demà s’enfrontarà a la polonesa de 19 anys Iga Swiatek (54a), que va escombrar l’argentina procedent de la qualificació Nadia Podoroska (131a) per 6-2 i 6-1 en un monòleg de 70 minuts. L’únic precedent, amb triomf de la polonesa, va ser precisament a París, però en el torneig júnior. Kenin, campiona a Austràlia, va derrotar per 6-4 i 7-5 a la txeca i bicampiona de Wimbledon Petra Kvitova (7) en una hora i 45 minuts en els quals va exhibir el seu gran revés a dues mans, que la va guiar davant d’una rival amb talent, però que va buscar els cops guanyadors amb un excés de precipitació en un escenari esquerp, ateses les dificultats meteorològiques. La txeca de 30 anys només va aprofitar 2/11 pilotes de trencament, una en cada set, i això la va condemnar. Kenin es va avançar per 4-1 amb 2/2 en breaks en el primer acte. Tot i que es va acostar (4-3), Kvitova no va tenir arguments. La nord-americana anava al davant en el segon set per 5-4 i servei per tancar quan, per fi, Kvitova va celebrar amb un crit el break (5-5). La curiositat és que en el canvi previ es va posar la part de dalt del xandall perquè el vent cada cop bufava amb més intensitat. Sense parpellejar, Kenin va replicar apoderant-se del servei de Kvitova i va tancar el partit (7-5), apel·lant de nou a la sobrietat exhibida durant tot el duel, en el qual ha comès 20 errors no forçats per 31 de la seva rival. Kvitova va connectat cinc cops més guanyadors que la nord-americana: 28-23.

Una nova estrella

Els cops paral·lels, la pausa i l’acceleració vertiginosa de la dreta d’Iga Swiatek, que encara no ha perdut cap set, van ser obstacles insalvables per a la jugadora de Rosario Nadia Podoroska. Mentre l’europea colpejava dins la pista, la sud-americana es feia un tip de córrer desbordada pels angles oberts per la polonesa. En només 11 minuts ja duia un 3-0 amb un break. El segon set va néixer practicament idèntic: 3-0 en onze minuts i trencament també en el segon joc. Amb orgull, l’argentina va guanyar un joc restant, però Swiatek no estava per orgues.

Kenin no mira la bola quan serveix

Kenin no mira la bola quan se la tira per servir i aixeca el cap de sobte en el darrer moment abans de colpejar, un mètode absolutament inusual. Va fent prou bé amb el primer –3 ‘aces’ i 67% d’efectivitat en els punts jugats–, però pateix amb el segon servei: 42% en el duel d’ahir amb 14/26 i 3 dobles faltes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)