Tennis

Tretzena final per a Nadal

Tennis. El manacorí venç per 6-3, 6-3 i 7-6 (0) l’argentí Schwartzman i s’enfrontarà amb Djokovic per un altre títol de Roland Garros. Kenin i Swiatek decideixen avui la campiona femenina

Rafael Nadal i Novak Djokovic lluitaran demà pel títol de Roland Garros en una final que ja han disputat dues vegades (2012 i 2014), i en totes dues la victòria ha estat per al manacorí. Rafael Nadal jugarà la seva tretzena final sobre la terra batuda de París i buscarà el seu tretzè títol, mentre que el serbi vol el seu segon trofeu a París en la seva cinquena final.

En la primera semifinal Rafael Nadal no va tenir més problemes del compte per superar l’argentí Diego Schwartzman, el dotzè favorit, en tres sets per 6-3, 6-3 i 7-6 (0) en tres hores i nou minuts. El manacorí va dominar durant molts minuts, i només en el tercer set va patir una mica. L’inici del partit va ser molt intens, i després d’un llarg primer joc que va guanyar Rafael Nadal, hi va haver tres breaks de manera consecutiva que van afavorir el manacorí i es va situar en un 3-1. Va mantenir el seu servei i va guanyar el primer set (6-3). En la segona mànega, el defensor del títol no va deixar cap possibilitat a la sorpresa, i amb dos trencaments de servei en el tercer i el novè joc va tornar a guanyar per 6-3. En el tercer set, Diego Schwartzman va plantar cara al manacorí durant molts minuts. A cada break que li va fer Rafael Nadal, l’argentí va respondre amb un altre, i això va passar en quatre jocs consecutius, dos per a cada jugador. Hi va haver molta igualtat en el tram final del set i es va arribar al tie-brak, en què Rafael Nadal va tornar a imposar el seu joc i amb un 7-6 (0) va aconseguir el triomf i la classificació per a la final.

Novak Djokovic va necessitar cinc sets i gairebé quatre hores per derrotar Stefanos Tsitsipas i passar a la final. El serbi, número u mundial, va derrotar el cinquè favorit per 6-2, 6-2, 5-7, 4-6 i 6-1 en tres hores i cinquanta-quatre minuts. Djokovic va començar bé el partit, va guanyar els dos primers sets (6-3 i 6-2) i en el tercer es va situar amb un 5-4 i servei, i va disposar d’una pilota per guanyar el partit. Stefanos Tsitsipas va reaccionar, va entrar en el partit i va anivellar la semifinal guanyant dos sets (5-7 i 4-6). En el cinquè set el grec va tenir problemes físics i el serbi va tornar al seu millor joc (6-1) i va passar a la final.

Final dobles femenins

Les campiones de l’any passat del doble femení defensaran el títol. L’hongaresa Timea Babos i la francesa Kristina Mladenovic (2) van derrotar les txeques Barbora Krejcikova i Katerina Siniakova per 6-2, 4-6 i 7-5. Les seves rivals seran la xilena Alexa Guarachi i la nord-americana Desirae Krawczyk, que van superar per 7-6 (5), 1-6 i 6-4 la nord-americana Nicole Melichar i la polonesa Iga Swiatek.

El títol de campiona femenina es decideix avui (15 h) entre la quarta favorita, la nord-americana Sofia Kenin, i la revelació del torneig, la jove polonesa de 19 anys Iga Swiatek.

EL PROTAGONISTA

Hem sortit a la pista amb una idea clara i ha funcionat. Sabíem que seria difícil: és un gran jugador i està en un moment de forma sensacional
Estar en una final significa molt per a mi en un any complicat com aquest. És una alegria estar en la final de Roland Garros
Rafael Nadal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)