Atletisme

L’ugandès Kiplimo trenca els pronòstics i guanya el mundial de mitja marató

Atletisme.

L’irreverent ugandès de 19 anys Jacob Kiplimo ha esmicolat els pronòstics que apuntaven el seu compatriota Joshua Cheptegei com el rival a batre i ha guanyat aquest migdia a Gdynia (Polònia) el mundial de mitja marató amb un temps de 58:49 que suposa un nou rècord del campionat en el seu brillant debut en la distància. La plata ha estat per al kenyà Kibiwott Kandie amb 58:54 i el bronze se l’ha penjat l’etíop Amedework Walellegn amb 59:08. Cheptegei ha estat quart amb 59:21.

El fondista lleidatà Ayad Lamdassen ha fet una cursa brillant. Ha acabat 31è i ha establert una nova marca personal amb 1h01:21. Tal com ha passat en la cursa femenina, un gran percentatge d’atletes ha millorat els seus temps. Un d’ells ha estat el palamosí Adel Mechaal, 46è amb un registre d’1h02:30 en una distància en què pràcticament és un novell.

Un grup de 20 atletes amb predomini africà i dos europeus ha dominat la cursa de bon començament. El kenyà Kibiwott Kandie ha esqueixat la cursa, però Kiplimo ha contraatacat i ha marxat sol com ha volgut guanyant uns metres. Mentre, el favorit Joshua Cheptegei, que fa pocs dies va establir un nou rècord mundial dels 10.000 metres, patia de valent i veia com el podia se li esmunyia. Kandie ha reaccionat i ha atrapat a Kiplimo. Tots dos han enfilat sols el tram final per jugar-se l’or, però l’ugandès, sencer i ambiciós, ha aconseguit un marge de tres segons al pas pel quilòmetre 20 que ha estat un preludi. Kandie no ha pogut contrarestar el ritme infernal del campió, que ha creuat la meta sense oposició i que ha obtingut el primer or mundial per al seu país en la distància.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)